Drakarnas första flora: Ängsblommor av Karin Linderoth

Det är inte så många som vet det, men det sägs att alla världens växter har en liten drake som de lever tillsammans med. De kallas för blomsterdrakar och är väldigt små, endast sex millimeter stora. För att kunna hitta blomsterdrakar krävs förstås ett förstoringsglas, men också att man känner igen och kan lite om blommorna som de hör hemma hos. Den här floran handlar därför både om svenska ängsblommor och om deras drakar. Dessutom stöter vi på andra smådjur och insekter som även de är viktiga för blommornas överlevnad och välmående. 

Illustratören och författaren till denna lilla flora har även skrivit och illustrerat boken Våra landskapsdjur och landskapsblommor som är en lättläst faktabok som handlar  om  Sveriges 25 olika landskap och deras landskapsdjur och växter som ni kan läsa mer om här. 

Författare & Illustratör: Karin Linderoth
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Fakta, flora, blommor, drakar, insekter, miljö
Bokförlag: Opal
ISBN: 9789172999985
Boken finns på Adlibris, Bokus, Opal

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar