Hjälparbyrån av Daniel Edfeldt & Mats Minnhagen

Bild

I början av sommarlovet hade Nova och hennes tvillingbror, Simon, startat en hjälparbyrå. Husvagnen är deras halvhemliga högkvarter. Hjälparbyrån löser magiska fall och uppdrag i Östersund och har hade haft fullt upp under hela sommaren. De hade hjälpt enhörningar, skogstomtar, alver och sjöjungfrur De hade kämpat mot illvättar, troll, jättar, sjömonster, häxor och andra otäcka sagoväsen. Men nu är det slut på allt det där, tror tvillingarna.
Men under sista helgen på sommarlovet får Hjälparbyrån ett magiskt meddelande och tvillingarna ställs inför sitt farligaste fall någonsin där de möter talande skelett, Näcken och massor av andra sagoväsen. Ja, faktiskt en hel armé av dem.

Det här är en bokserie som är någorlunda lättlästa med korta kapitel där vart och vartannat kapitel innehåller helt magiska svartvita illustrationer som passar bra vid högläsning. Böckerna passar även för lite mer avancerade nybörjarläsare som gillar fantasifulla äventyr. Tillsammans med det lockande och färgstarka framsidorna är det böcker som lär locka barn i åldrarna 6 – 9 som vill ta del av spännande äventyr fyllda av övernaturliga sagoväsen.
Bild


Bokserie: Hjälparbyrån
Författare: Daniel Edfeldt
Illustratör: Mats Minnhagen
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: fantasy, äventyr, fantasy reality, klubb, detektiv, tvillingar, lättläst, kapitelböcker, sagoväsen, boktema: nordiska natur- och sagoväsen
Bokförlag: B.Wahlströms
Böckerna finns att lyssna och läsa via bok appen: Storytel.
Böckerna finns även via: Adlibris och Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar