I rosens mitt av Martin Widmark

Boken 'I rosens mitt' är en hybridbok som kombinerar en mysterie novell och serieformat. Berättelsen är uppdelad i korta textstycken som är integrerade i de detaljrika och färgstarka seriebilderna. Texten blandas in emellanåt som pratbubblor, vilket gör berättelsen mer intressant och levande. Hybridbokens uppbyggnad med korta stycken och text inuti bilderna gör berättelsen mer tillgänglig för alla. Detta ger fler ingångar och passar elevernas olika behov på olika sätt. Författaren Martin Widmark har lyckats skapa ett spännande mysterium med boken ”I rosens mitt” med en handling som verkligen griper tag i läsaren och håller denne på helspänn genom hela berättelsen. Tillsammans med illustratören Ola Skogängs levande och detaljrika illustrationer i serieformat har de skapat ett bokslukande mysterium utan dess like.

“Det är tidigt 1900-tal i Stockholm och barnen leker i Humlegården i fallande snö och gaslyktornas sken. Några kvarter bort, i en lägenhet, sprakar brasan och granen står färdigklädd inför morgondagens julafton. Men denna julafton kommer aldrig bli densamma för 12-årige Stefan och hans far, eftersom Stefans mamma plötsligt går bort på ett oväntat sätt. Hon lämnar efter sig djup saknad och obesvarade frågor. 

 

En dag hittar Stefan ett hemligt meddelande som skrivits av hans mamma kort före hennes död. Meddelandet leder honom till nya gåtor och ledtrådar om vad som egentligen hände med hans mamma. Men snart märker Stefan att han är förföljd och ju fler pusselbitar som läggs på plats, desto tydligare blir det att Stefan svävar i livsfara.

Boken ‘I rosens mitt’ är en hybridbok som kombinerar en mysterienovell och serieformat. Berättelsen är uppdelad i korta textstycken som är integrerade i de detaljrika och färgstarka seriebilderna. Texten blandas in emellanåt som pratbubblor, vilket gör berättelsen mer intressant och levande.

Hybridbokens uppbyggnad med korta stycken och text inuti bilderna gör berättelsen mer tillgänglig för alla. Detta ger fler ingångar och passar elevernas olika behov på olika sätt.

Författaren Martin Widmark har lyckats skapa ett spännande mysterium med boken ”I rosens mitt” med en handling som verkligen griper tag i läsaren och håller denne på helspänn genom hela berättelsen.

 

Tillsammans med illustratören Ola Skogängs levande och detaljrika illustrationer i serieformat har de skapat ett bokslukande mysterium utan dess like.

Boken “I rosens mitt” finns även att lyssna på via novellklubben via appen Mixcloud.

Boktitel: I rosens mitt

 

Författare: Martin Widmark

 

Illustratör: Ola Skogäng

 

Utgiven av: Bonnier Carlsen

 

Målgrupp: 9-12 år

 

Kategori: Deckare, spänning, äventyrsbok, kapitelbok, hybridbok, bokslukare mysterium, förr i tiden

 

ISBN: 9789163889950

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar