I rosens mitt av Martin Widmark

“Det är tidig 1900-tal i Stockholm och i Humlegården leker barnen i den fallande snön i gaslyktornas sken. Något kvarter därifrån i en lägenhet sprakar brasan värmande och i dess sken står granen färdigkläd inför morgondagens julafton.
Men denna julafton kommer aldrig bli detsamma för den 12 åriga pojken Stefan och hans far. Då Stefans mor plötsligt gått bort på ett oväntat sätt. Hon har lämnat efter sig ett djupt sår av saknad och frågor varför hon gjorde som hon gjort.
En dag när Stefan i sin ensamhet håller på hans nya förstoringsglas som han fått i julklapp hittar han ett hemligt meddelande, skrivet av hans mamma kort innan hennes död. Meddelandet leder honom mot nya gåtor och ledtrådar till vad som egentligen hände mamman. Men snart märker Stefan att han är förföljd och ju fler pusselbitar som läggs på plats, desto tydligare blir det att Stefan svävar i livsfara.”

Bild

Boken är skriven på ett nytt och modernt sätt då den är skriven som en mysterienovell och serieformat i ett.
Här är berättelsen uppdelad i korta stycken som är integrerad i de detaljrika och färgrika seriebilderna där texten blandas in emellanåt som pratbubblor som då gör berättelsen mer intressant och levande.
På det sätt som boken är uppbyggd med korta stycken samt text inuti bilden gör berättelsen mer tillgänglig för alla, eftersom det erbjuder fler ingångar och passar elevernas olika behov på olika sätt.
Här har författaren Martin Widmark lyckats skapat ett mysterier som verkligen griper tag och får läsaren på helspänn genom hela berättelsen och tillsammans med illustratören Ola Skogängs levande och detaljrika illustrationer i serieformat har det skapat ett bokslukare mysterium utan dess lika.

Boktitel: I rosens mitt
Författare: Martin Widmark
Illustratör: Ola Skogäng
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Målgrupp: 9-12 år
Kategori: Deckare, spänning, äventyrsbok, kapitelbok, skönlitteratur, seriebok, bokslukare mysterium, förr i tiden
ISBN: 9789163889950
Köp boken på: Adlibris, Bokus och Cdeon

“I rosens mitt” finns även att lyssna på Barnens radio novellklubb fram till 1/1-2018 som fem olika kapitel.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar