Illustrerade Harry Potter böcker av JK Rowling & Jim Kay

Bild

Idag den 24 augusti 2019 är det 20-årsdagen sedan den första Harry Potter-boken gavs ut på svenska.

 

Då måste jag verkligen tipsa om det helt fantastiska fängslande och magiskt illustrerade Harry Potter böckerna som är baserade på original böckerna.

Bild
En av illustrationerna ifrån boken “Harry Potter och de vises sten”.

 

Handlingen behöver knappast recenseras, utan jag fokuserar på utgåvorna. Utav det sju original titlarna finns idag de tre första titlarna ute; ”Harry Potter och de vises sten”, ”Harry Potter och Hemligheternas kammare” och ”Harry Potter och fången från Azkaban” av de illustrerade böckerna och den 8 oktober släpps den fjärde boken ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Samtliga böcker kommer att ges ut i illustrerade utgåvor mellan 2015–2021.

 

Alla böcker är illustrerade av Jim Key och givetvis skrivna av JK Rowlings.

 
 
 
Här ges böckerna om Harry Potter ett nytt liv i och med de vackra illustrationerna, de är perfekta för barn och den nya generationen som vill börja uppleva den fantastiska värld som Harry Potter erbjuder – men på ett lite lättare sätt än genom originalböckerna.
 
 
 
Det här är snygga inbundna böcker som ges ut i stora, generösa format som innehåller många fina och passande illustrationer som passar för högläsning för hela familjen tillsammans med spännande text som är lättläst. Det är Harry Potter böcker som passar utmärkt när barnen inte riktigt är mogna att lämna bilder.

 

​Här nedan kan ni ta del av några bilder ifrån de fyra böckerna.

 
Enda nackdelen är att de är väldigt stora böcker och lite tung att hålla i när man läser högläsning, men det är det ändå värt!
Bild
Illustration ifrån boken “Harry Potter och de vises sten”.

 

Det här är verkligen jättefina samlarexemplar som bör finnas i allas bokhyllor och framförallt hos alla Harry Potter fans.
 
 
 
I ett tidigare inlägg kan ni läsa mer om ett Harry Potter tema har jag delat med mig av massa pyssel tips, frågesport kring Harry Potter och ger även boktips på böcker som påminner om Harry Potter böcker med tillhörande bokaffisch.
 
Bild

 

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar