Puss av Elin Engström Mikalides & Gabrielle Nilsson

Bild

En saga om en grå liten tuss, förlåt jag menar en katt som heter Puss!

Bild

”Här får vi följa med katten Puss som ser ut som en grå liten tuss. Vi får följa med på hans nattliga äventyr och vi får se vad han hittar på när han mot skogen styr. Vi får se han smyga på ugglan i trädet, jaga grodor och fånga möss och annat spännande på upptäcktsfärden.”
Någonting som ska lyftas i denna bok är det underbart färgade manga inspirerande bilderna skapade av Gabrielle Nilsson som täcker hela sidorna i boken och gör det till en perfekt högläsningsbok.

Ett plus är den tillhörande målarboken där samma berättelse berättas där – men på slutet uppmanar barnet till att fortsätta berättelsen själv. Smart sätt att uppmuntra till berättande!

Ta del av bild nedan i från sagoboken Puss samt färgläggningsbild ifrån målarboken Puss. Bilderna är ifrån författaren Elin Engström Mikalides hemsida.

(function(jQuery) {
function init() { window.wSlideshow && window.wSlideshow.render({elementID:”458801645905641679″,nav:”none”,navLocation:”top”,captionLocation:”bottom”,transition:”fade”,autoplay:”1″,speed:”5″,aspectRatio:”4:3″,showControls:”true”,randomStart:”false”,images:[{“url”:”1/1/4/9/114900499/puss-b-ckerna.png”,”width”:”800″,”height”:”800″,”link”:”http://www.ppbokforlag.se/puss.htmlweeblylink_new_window”,”alt”:”Puss boken & tillhörande målarbok av Elin Engström Mikalides & Gabrielle Nilsson.”},{“url”:”1/1/4/9/114900499/p1760.png”,”width”:”487″,”height”:”649″,”alt”:”Bilder ifrån Puss boken skapade av Gabrielle Nilsson.”},{“url”:”1/1/4/9/114900499/p1761.png”,”width”:”487″,”height”:”649″,”alt”:”Målarbilder ifrån målarboken Puss skapade av Gabrielle Nilsson.”}]}) }
jQuery(document).ready(init);
})(window.jQuery)

Bild

Boktitel: Puss

Författare: Elin Engström Mikalides

Illustratör: Gabrielle Nilsson

Målgrupp: 3 – 6 år

Kategori: Bilderbok, Katt, husdjur, äventyr, rim, lättläst, målarbok, bokaktivitet

Bokförlag: Prinsen och Prinsessan Bokförlag

Boken finns på: Adlibris, Bokus

*Delar av överskottet från försäljningen går till Världsnaturfonden WWF och deras viktiga arbete med att rädda utrotningshotade djur.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *