Rekordskolan av Katarina Ekstedt & Anna Winberg

Bild

Rekordskolan är en underhållande bokserie fylld med rekord, vänskap, relationer och äventyr!

Rekordskolan är en bokserie som handlar om barnen Silje, Rurik och Kostas som är nio år, barnen kommer från olika bakgrunder och alla känner de att de inte passar riktigt in då alla har annorlunda och dolda talanger som Silje som bor i den fina stadsdelen Tigerholm, men är den enda där som har tuppkam och rockig stil. Eller som i Ruriks familj där alla bara vill träna, tävla och vinna i friidrott, men själv gillar han mest att studsa runt i naturen. Och Kostas är supersmart och har redan hoppat över tre klasser i skolan, men har inga riktiga vänner och hänger mest på biblioteket och spelar schack med 80-åriga Allan.
Men så får de höra talas om Rekordskolan, ett internat på en avlägsen ö, där vad som helst verkar kunna hända. Det är en väldigt konstig plats där man bor i en trädkoja, ett torn eller i ett cirkustält.
Bild

På ön lyfts deras olika talanger fram som något positivt och känslan av att inte passa in den fyrkantiga mallen av normalitet byts snabbt till något spännande och avundsvärt.

På internatet Rekordskolan är de skolarbetet blandad med samarbetsövningar och träningar för att bli bättre i sin egna talang och slå sina och andras rekord jobba på sina rekord som samlas som stjärnor i sina klockor.

Det är en bokserie som fångar barn direkt med sitt blanka metallic färgade omslag med skimrande färger och med den hyfsat lättlästa texten uppdelade i kapitel finns det även coola manga inspirerande illustrationer i svart/vitt.
Till första boken Rekordskolan: Vägen dit ingår en lärarhandledning. Boken passar även som klassuppsättning  för åk 2 och 3.

Bokserie: Rekordskolan
Illustratör: Carolina Ståhlberg
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Äventyr, rekord, egenskaper, tävling, skola, vänner, normer
Bokförlag: Triumf förlag
Alla fyra delar i serien Rekordskolan finns att lyssna på via: StorytelBöckerna finns att köpa via: Triumf förlag, Adlibris, Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar