Sjöspråket av Malin Roca Ahlgren & Jenny Lindqvist

Bild

Skepp ohoj och välkommen ombord alla landkrabbor.

Sjöspråket är en faktasaga där vi får följa med femåriga Leo som går ombord sin kusin Liams båt. Här får läsarna tillsammans med Leo följa med på en lärorik och underhållande resa ute på havet där vi tillsammans får lära oss sjöspråket.
Plötsligt heter ett vanligt rep tamp och höger och vänster är styrbord och babord. Här får vi landkrabbor lära oss nya ord som man använder ombord båtar som akter, durk, reling och kapell och andra roliga ord som hoppilandkalle. Båtturen blir ett riktigt äventyr där Leo och läsaren får lära sig Sjöspråket!
Bild

Det här är en charmig och pedagogisk bilderbok med helt underbara bilder i färg som täcker båda sidorna tillsammans med lättläst text.
Bild

Längst bak i boken finns även ett uppslag som berör nedskräpningen i haven. För på ett skrämmande sätt får vi även se inritade plastflaskor och annat skräp som flyter runt i vattnet och ligger utspritt i naturen.
Tyvärr är det många som slänger skräp i havet och naturen. Du kan hjälpa många fåglar, fiskar och andra djur genom att plocka upp skräp som du hittar på stränder, i vattnet eller i naturen.
Bild

Bild


Boktitel: Sjöspråket
Författare: Malin Roca Ahlgren
Illustratör: Jenny Lindqvist
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Faktasaga, sjöspråk, bilderbok, båt, havet, nedskräpning, högläsning, lättläst
Bokförlag: Speja förlag
Boken finns att läsa som E-bok via bok appen: Ugglo
Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar