Ska vi leka mamma, mamma, barn? Av Lisa Kärmander

Bild

Alice får besök av sina kompisar. De leker mamma, pappa, barn och bygger stora kojor. Alice, som har två mammor, börjar fundera på varför de alltid leker mamma, pappa, barn? Varför inte mamma, mamma, barn? Och kan man leka pappa, pappa, barn? Ska vi leka mamma, mamma, barn? är en charmig berättelse med både humor och allvar. Den tar på ett enkelt och lättsamt sätt upp frågor som är väldigt aktuella idag.

För mig känns det sådär när barnets kompisar blir förvånade att Alice inte har en mamma och en pappa och verkar tycka att det är konstigt att hon istället har två mammor, för att sen tycka synd om henne för detta.
Efterföljande berättelse i boken följer förvisso upp detta med väldigt fina diskussioner och bra avslut på boken.

Bild

Boktitel: Ska vi leka mamma, mamma, barn?

Författare: Lisa Kärmander

Illustratör: Ksenia Spirina

Målgrupp: 3 – 6 år

Kategori: Bilderbok, normer, regnbågsfamiljer, HBTQ, Lesbiska, diskussions bok

Provläs

Bokförlag: Idus förlag

Boken finns via Adlibris, Bokus och Idus förlag.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *