Vittran av AnnaLena Hedman & Sofia Falkenhem

Där två vatten möts händer magiska grejer!

Hannes och Emil går ut i skogen och möts av en överraskning.
I en glänta träffar de Sveriges mest kända fotbollsspelare genom tiderna: Herman Manieri. Efter VM-finalen mot Tyskland där Herman fick hjärnsläpp och slog in ett självmål, gömmer han sig nu i en Västerbottnisk skog. Där har han byggt sig några kojor och gömmer sig från press och besvikna fans.

Snart är hela byn engagerad i Hermans hemlighet. Bente som är veterinär syr ihop ett sår, för i byn finns doktorn bara en dag i veckan. Aruba ger honom tre höns och Mimmi och Henry kommer förbi med en gitarr så att han har något roligt att göra. Hembygdsföreningen lär honom att fläta korgar. Men det är något som håller Herman vaken om nätterna, något som sjunger i skogen.

Kanske är det sant det som Eivor säger, att där två vatten möts händer magiska grejer. Och när en dubbel regnbåge går ner i skogen där bäcken möter älven bestämmer sig Hannes, Emil och Herman för att undersöka saken närmare.


Boktitel: Vittran
Författare:Anna Lena Hedman
Illustratör:Sofia Falkenhem
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Fotboll, magi, spänning, äventyr, natur- och sagoväsen.
Bokförlag: Natur och kultur
Boken finns via: Adlibris, Bokus & Natur och kultur

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar