Änglamakerskans barn av Johannes Pinter & Lucas Svedberg

Bild
I Änglamakerskans barn möte nutid dåtid i en ganska ryslig spökhistoria där en av svenska tragiska och hemska ”hemlighet” väcks till liv när den tioåriga pojken, Sladden flyttar in i en gammal risig lägenhet tillsammans med sin mamma och två äldre systrar. I trapphuset träffar han en gammal tant som avslöjar att det för hundra år sedan bodde en änglamakerska i Sladdens lägenhet. Änglamakerskornas jobb var att ta hand om små barn – och låta dem dö.
Och den lilla familjen hinner inte ens bo en natt i lägenhet förrän mystiska saker börjar hända, på natten hörs ljud av tassande barnfötter. Ibland verkar det stå en skepnad i ett hörn och stirra på Sladden när han ska somna. Kan skepnaden vara änglamakerskan som spökar? Och vad vill hon i så fall Sladden?
Bild
Änglamakerskans barn är en ryslig spökhistoria för barn i bokslukaråldern och vuxna som tror att de vågar. Det är en välskriven och kusligt kapitelbok med svartvita illustrationer som passar perfekt ihop med berättelsen och ger ett ännu mer djup till texten.

Bild


Författare: Johannes Pinter
Illustratör: Lucas Svedberg
Kategori: Spökhistoria, skrämmande, fantasy reality, dåtid möter nutid, historisk händelse, historiska personer, spöke, efter döden, ensam, oönskad, ensamstående mamma, hemsökt hus
Målgrupp: 9 – 12 år
Bokförlag: Egmont Publishing
ISBN: 9789157031242
Boken finns att ta del av som ljudbok och E-bok via: Storytel och Nextory.
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar