Hjärta av damm av Ingelin Angerborn

Bild
– Vad är det? Viskar Shirin.
– Där! Sa jag.
Jag fick inte fram något mer, utan lyfte bara handen och pekade darrande på en lång, mörk skepnad i dunklet utanför damtoaletten. Jag kunde inte avgöra vad det var, men det var något som inte brukade vara där. Något med flera armar. Bella går en teaterkurs på Gamla Ekmanska Teatern på höstlovet. Ryktet säger att det spökar där, men det är så klart bara skrock. Eller …?
Snart slocknar ljuset utan anledning Varför lyser det uppe på vinden dit de inte får gå? Vem skriver underliga saker på spegeln till tjejtoaletten? Vem är det egentligen Bella ser på plats nittionio? Och varför säger Nelli, som också går på kursen, att hon har sett döden?
Hjärta av damm utspelar sig under ett höstlov. Bella är anmäld till en teaterkurs på gamla Ekmanska teatern. Teatern som teater medlemmarna håller till på är hundrafemtio år gammal och lämpligt nog går det rykten om att den gamla teaterdirektören spökar där. Teaterkursen ska avslutas med övernattning och Halloweenfest och en av ledarna lovar att då berätta flera spännande och läskiga detaljer om sådant som hänt på teatern under åren. Men faktiskt så ser Bella något konstigt i vindsfönstret redan första dagen och fler konstigheter inträffar under veckan; bestick rasar i golvet, det smälls i dörrar, någon skriver meddelanden på toaletten och Bella ser någon som betraktar deras repetitioner från längst bak i publiken. Frågan är bara vem?
Det mystiska huset är pjäsen som Bella och de andra spelar i boken Hjärta av damm. Här kan du ladda ner den och läsa den!
Är du med i en teatergrupp och vill spela pjäsen är det bara att ta kontakt med ATR (Amatörteaterns Riksförbund). Ha det så kul!
Bild

Hjärta av sten är den andra delen i Hjärtserien.

Boktitel: Hjärta av damm Del 1
Bokserie: Hjärtserien
Författare: Ingelin Angerborn
Illustratör: Sofia Liljander
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Teater, höstlov, spänning, spöke, jag format, boktema skrämmande böcker
Bokförlag: Raben & Sjögren
ISBN: 9789129690101
Boken finns att ta del av via: Nextory och Storytel
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar