Rapunzel och varulven av Wiley Blevins & Steve Cox

Trodde du att du kunde alla de gamla klassiska sagorna? Se då upp, för här återberättas de i en helt ny stil för det allra modigaste unga läsarna.
”Rapunzel med sitt långa mörka hår var den vackraste flickan i landet. Men efter en överenskommelse med häxan får Rapunzel leva instängd i ett högt torn och vaktas av den elaka häxan. Men en dag när häxan är iväg kommer en prins förbi tornet och de två blir förälskade. Prinsen friar till Rapunzel, men innan de hinner iväg kommer häxan hem och uttalar en förbannelse över prinsen.
Så kommer det sig att Rapunzel en kväll finner en ylande varulv vid sin sida istället för den prins hon nyss sagt ja till. Går det att bryta förtrollningen?”
Rapunzel och varulven är en fristående bok i bokserien Lilla skräckbiblioteket där man har förnyat de gamla klassiska sagorna och skapat lättlästa små läskiga berättelser med mycket bilder som passar nybörjarläsare som vill ha lite läskigt att läsa. För böckerna i serien Lilla skräckbiblioteket är nämligen gamla klassiska böcker med en skrämmande twist där böckerna är fyllda med läskiga och rysliga varelser och andra läskiga detaljer.
I de fristående böckerna i bokserien Lilla skräckbiblioteket har man lyckats fånga barnen som kanske endast hört talas om några av de enstaka klassiska sagorna och lockar den nya generationen barn med berättelser med lite mer rysliga läskigheter i likhet med den gamla Grimm andan så att berättelserna istället blir små mys rysliga berättelser som passar barn i åldrarna 6 till 9 år som törs läsa dessa skrämmande böcker.
Bild

Har du läst någon av de andra  skräcksagorna i Lilla skräckbiblioteket? Annars kanske det kan vara något. Om du vågar vill säga…

Författare: Wiley Blevins
Illustratör: Steve Cox
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Klassisk saga, skrämmande, spännande, lättläst, bortrövad, prins, häxa, förr i tiden
Bokförlag: Hegas
Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus och Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar