Spöket som försvann av Åsa Larsson & Ingela Korsell

Bild

 

 

 

 
Spöket som försvann är en läskig spökhistoria i fem spännande avsnitt från Sveriges Radio.
 
Här får vi lyssna på en skrämmande dramaserie om Magdalena och hennes hund Tuja som en stormig kväll lovar att hjälpa två små rädda systrar som berättar att det spökar i prästgården där deras morfar bor.

 

Men frågan är vem som egentligen är spöket?

 
 
Bild

 

 

 

Det är kväll och stormen sliter i träden utanför det gamla huset i byn. Magdalena är ensam hemma med sin hund Tuja. Då knackar det på dörren. Utanför står två små barn. Två skräckslagna systrar…
 
Bild

 

 

 

 
Magdalena följer med de två barnen till prästgården. Men vad har hänt med prästfrun som bodde här för länge sen? Och vad är det som droppar från taket?
 
 
 
 
Bild

 

 

 

Klonk! Klonk! Magdalena och barnen följer ljudet som ekar i prästgården. Det kommer inifrån en garderob. Men när Magdalena öppnar dörren är det ingen garderob, utan nåt helt annat…
 
 
 
 
 
Bild

 

 

 

Systrarna hittar äntligen sin morfar nere i källaren. Men varför kan han inte se Magdalena? Hon ger sig ut till kyrkogården för att få ett svar.
 
 
 
 
Bild

 

 
Morfar och systrarna får vet sanningen om Magdalena. Vad var det egentligen som hände ute på isen? Och kommer Magdalena och hunden Tuja att få frid?
 
 
 
Bild

 

 

 

 
Bild

 

Maria Björsell har tagit fram läsförståelsefrågor och diskussionsfrågor genom läsförståelse. Och Skolpeppen har tagit fram läsförståelsefrågor och skrivuppgifter.
 
 
Bild

 

Vill ni ta del av fler skrämmande spänningsserier från Barnradion som riktar sig till unga lyssnare i åldern 9 – 13 år, så finns serien Blodspår, Den gamles hemlighet och Spöktåget. Där alla är uppdelade med fem avsnitt.
 
 

 
 
 
Illustrator: Matilda Ruta
 
Målgrupp: 9 – 12 år
 
Kategori: Spökhistoria, skrämmande, spänning, radioteater, dramaserie, lyssna på bok.
 
 
 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar