Konrad Lussar av Åsa Mendel-Hartvig & Carolina Röstlund

Det är Lucia idag och runt om i Sverige har barn klätt ut sig till tomtar, pepparkakor och Lucior.
Kanske man även ser ett och annan unge i superhjältedräkt också. För det är att klä ut sig, man gör när det är Lucia, de är som en maskerad på led.
Klär man ut sig som Superman är det ingen som kräver att man ska vara född på Krypton sen flera generationer tillbaka.
Klär du ut dig till Lucia är det heller ingen som kräver att du ska var flicka och född i Italien, det fattar minsta unge! På Konrads förskola fattar man det, man får klä till vad man vill, alla kan vara Lucia!
I boken Konrad Lussar utforskar syskonen Konrad och Hedvig utklädningslådan inför Lucia. Där finns tomteskägg, glitter, stjärna och stjärnsvärd, men bara en Luciakrona. Vem ska ha kronan? Först blir det bråk men sedan kommer Hedvig på att hon ska vara tomte.
Det här är en lättläst och normbrytande bilderbok om svenska vinter traditioner som innehåller färgstarka bilder som riktar sig till de yngsta barnen.
Det här är en härlig bok där Luciafirandet sker utifrån barnens villkor och där det är en självklarhet att alla får vara Lucia!Men den tar även upp andra viktiga saker utan att gör sen stor sak av det.


Boktitel: Konrad lussar
Bokserie: Konrad och HedvigFörfattare: Åsa Mendel-Hartvig

Illustratör: Caroline Röstlund

Målgrupp: 0 – 3 år

Kategori: Bilderbok, traditioner, Lucia, Luciafirandet, vinterkänslan, en förälder, normbrytande, alla kan vara Lucia, roller, känslor.

Provläs

Handledning

Bokförlag: Olika

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus och Olika


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar