Lisen lussar loss av Cecilia Sundh & Anna Nilsson

“Det är lucia och Lisen har bestämt sig för att lussa för sin mamma. Hon går upp väldigt tidigt, tar på sig lucialinnet och gör i ordning kaffe och bulle. Hon ska bära in en bricka till mamma. Allt är så fint och Lisen har längtat efter detta så länge. Men inget går som Lisen har tänkt sig. Mamma vaknar inte ens! Ilsken som ett bi rusar Lisen iväg ut i snöstormen raka vägen till skolan. Därinne är det mörkt och helt öde. Plötsligt hör Lisen rasslande ljud och hasande steg. Tänk om det är… Spökfrun?!”
Lisen lussar loss är en härligt illustrerad berättelse full med vardagsdramatik och igenkänning för lågstadiet får läsaren uppleva Lisens alla känslostormar under en enda morgon. Lisen lussar är den tredje fristående och lättlästa kapitelboken i bokserien Lisen.
Till boken finns en tillhörande handledning.

Bokserie: Lisen
Författare: Cecilia Sundh
Illustratör: Anna Nilsson
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategorier: Lucia, traditioner, ensam förälder, känslor, hemsökt hus, skolaProvläs

Handledning

Bokförlag: Hegas förlag

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus eller Hegas förlag


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar