Watson och Detektivligan – Mysteriet med Skelettskeppet av Matilda Bredberg & Sandra Södergren

Bild

”Den ökända piratkaptenen Ying vill ha hämnd. När de vuxna inte lyssnar tvingas Watson och Detektivligan än en gång rädda Norddala från förgörelse. Men kan fyra barn och en hund verkligen vinna över hundra skelettpirater och deras ondskefulla kapten? Mysteriet med Skelettskeppet är den fristående fortsättningen i serien. En mysteriebok om mod, skelettpirater och vänskap.”

Mysteriet med skelettskeppet är den andra delen i den fristående och spännande bokserien Watson och Detektivligan, sen tidigare finns boken Mysteriet med Zombieförbannelsen.
I den välskrivna och lättlästa mysterieboken ”Watson och Detektivligan – Mysteriet med skelettskeppet ”får vi ta del av ett nervkittlande mysterium där mod, vänskap och samarbete har en stor roll i handlingen, samtidigt som det är en fantasifull och spännande bok som handlar om en hämndlysten sjörövarkapten och hennes skrämmande skelettpirater.

Bild

Boken är välskriven med luftig text, korta kapitel och spännande cliffhangers till varje kapitel tillsammans med stämningshöjande bilder i färg gör det till en perfekta högläsningsbok. Den passar även som klassuppsättning från åk 2 till åk 3.

Denna normkritiska mysteriebok lyfter viktiga ämnen såsom, vänskap, mångfald, genus, mobbing, olika familjeformer och olika funktionsnedsättningar utan att göra en stor sak av det. Det här är en bok som medvetet öppnar upp för samtal utan att tappa fokus på de fängslande och spännande äventyret. Det finns även möjligheten att även sig av de tillhörande diskussionsfrågor som även finns längst bak i boken. Det finns även tillgång till bildspel som kan användas vid högläsning inom skolan.

Watson och Detektivligan är en bokserie i stil med Fem-böckerna men i modernare tappning och för en yngre målgrupp!
Bild


Författare: Matilda Bredberg
Illustratör: Sandra Södergren
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Spännande, äventyr, detektiver, förbannelse, pirater, skelett, samarbeta, vänner, mod, genus, mångfald, värdegrund, mobbing, hbtq, funktionsnedsättning, familjeförhållande
ISBN: 9788797081075
Ta del av boken via: Adlibris & Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar