Kolvinge – Tidens väv av Kerstin Lundberg Hahn & Maud Mangold

Bild
Tänk att kunna resa tillbaka i tiden och uppleva världen som den var förr. Det händer Jorun som upptäcker att hon är av valasläkt och är ”den sistfödda” i en släkt av tidsresenärer, varpå hon förflyttas tusen år tillbaka, till 900-talet och vikingatiden. Där får hon uppleva ett farligt äventyr tillsammans med hamnskiftaren Kolvinge och vikingapojken Aske.
Bild
“En stjärnklar natt drabbas tolvåriga Jorunn av en märklig yrsel. Himlen snurrar och hon får en märklig känsla i kroppen. Senare samma kväll hittar hon och hennes pappa en svårt medtagen uteliggare i en snödriva utanför huset. Innan ambulansen hinner komma har han försvunnit och det enda spåren efter honom är en svart fjäder. Men Jorun får veta lite mer av sin mormor och hon dras in i ett häpnadsväckande äventyr där. Jorun, den sistfödda i sin släkt, ska med hjälp av en märklig nyckel som kan låsa upp tidens väv, åka tillbaka till vikingatiden och hindra mörka krafter som om de segrar kommer påverka hela historieskrivningen.”
Bild


”Kolvinge”
 är första boken i den nya historiska fantasyn ”Tidens väv” som är ett spännande äventyr och en historiskt intressant berättelse på en och samma gång.

Här tas läsarna tillbaka till till tiden som vi kallar för vikingatiden. Med ett målade språk får vi en historisk skildring hur de skulle kunna vart att leva under denna tid, allt från de trånga och rökfyllda bostäderna, till de kliade kläderna och illaluktande människor, med orättvisor hur man behandla andra människor som vid användandet av trälar till människors vardagsliv, tro och vidskepelse som vävs in på ett naturligt sätt utan att tappa fokus på den historiskt fängslade berättelsen.
Bild

Alla som följt mig ett tag vet att jag älskar böcker med tidsresor tillbaka i tiden och vet att jag älskar att läsa om vikingatiden. Boken ”Kolvinge” är ett historiskt spännande äventyr, med tidsresor, faror och magiska krafter som är början på en äventyrsfylld fantasyserie för bokslukare som gillar tidsresor.

Bild
Bild
Nu ser jag fram emot att läsa om den modiga tonårsflickan Jorun och ser fram emot fler tidsresor i den andra och avslutande delen som heter ”Valablod”.
Till de två första böckerna i bokserien Tidens väv finns det en tillhörande lärarhandledning.

Boktitel: Kolvinge del 1

Bokserie: Tidens väv

Författare: Kerstin Lundberg Hahn & Maud Mangold

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Äventyr, spänning, fantasy, förr i tiden, vikingatiden, tidsresa, tidsportal, hamnskiftare

Provläs

Lärarhandledning

Bokförlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129716115

Ta del av Kolvinge som: E-bok & ljudbok via: Storytel och Nextory.

Ta del av Kolvinge via: Adlibris, Bokus & Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar