Blixtbarn av David Renklint & Alexander Jansson

Bild
“Under en förödande storm och det första åskovädret på evigheter träffas Eli av blixten. Huset hon bor i börjar brinna och hon förlorar såväl sina föräldrar som sin hand. Kvar finns bara en stump som ger ifrån sig en kraftfull strålning, och en svart röta som äter sig upp längs armen.
Samtidigt sker saker i Elias värld som tidigare vart en frusen värld täckt av djup is och snö. Då isarna plötsligt böjar smälta börjar Elias hemstad snabbt avfolkas för ut ur de smältande isarna stiger nu farliga maror upp som tidigare legat infrusna i isarna, marorna börjar vandra norrut i stora flockar så att alla människors liv är i fara för marorna marar allt i sin väg – där minsta beröring räcker för att bli markysst och smittan sprids snabbt och förvandlar levande till odöda.
I hopp om att bota Elias armstump beger sig Eli tillsammans med sin faster Glispa ut på ett farofyllt äventyr. De letar upp nekromanter och shamanister, jagas av nordulvar och tvingas gång på gång slåss mot marorna som blir allt fler. Det är en resa som tar dem till de mest avskyvärda platser, men också till de allra vackraste. Och deras uppdrag kommer snart att handla om långt mycket mer än att finna ett botemedel.”

Med en fängslade framsida och fascinerade handling får vi ta del av Blixtbarn som är ett spännande äventyr som både är mörk och bitvis en våldsam berättelse som utspelar sig i en tidlös värld med steampunk känsla tillsammans med möten av olika nya mytologiska väsen i en kamp för överlevnad och en bättre värld.
Det jag gillar extra med boken är alla intressanta och enastående kvinnor som avbildas i boken som huvudkaraktären Eli som beskrivs som en stark och cool tjej liksom flera av de andra kvinnliga karaktärerna i berättelsen avbildas de utifrån sina olika intressanta och tilltalade sidor.Till boken tillkommer en lärarhandledning som vänder sig främst till mellanstadiet men kan även användas för andra åldersgrupper. Här kan ni ta del av läsförståelsefrågor kopplade till varje kapitel och slutligen finns det förslag på frågor att diskutera.

Bild
Boken avslutas med en cliffhanger som öppnar upp för ett nytt spännande äventyr som som gör att jag får en känsla av att det kan bli en uppföljare.

Boktitel: Blixtbarn
Författare: David Renklint
Illustratör: Alexander Jansson
Målgrupp: 9 – 12 år (men fungerar även i högre åldrar)
Kategori: Fantasy, spänning, äventyr, ondska, mytologiska väsen
ISBN: 9789132211041
Bokförlag: B.Wahlströms
Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Storytel & Nextory.
Boken Blixtbarn finns även att ta del av via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar