Familjen Skurk och den magiska julkulan av Anna Hansson & Jonas Olsson

Bild

Det här är en underhållande julsaga. Fylld av med roliga knasigheter.

”Familjen Skurk är en helt vanlig familj, förutom att de kommer från yttre rymden, har tjugo tår var och en tam dinosaurie som heter Rex. De gör sitt bästa för att smälta in bland människorna. Det går ganska bra, men det är inte alltid så enkelt att ta efter alla konstiga vanor som jordlingarna har. Det är 24 dagar kvar till jul, men frågan vad julen nu är?
För på planeten som familjen Skurk kommer från firar man inte jul. Man äter inte julmat, klär ingen julgran och får inga julklappar. Man julstädar inte, sjunger inga julsånger och har ingen aning om vem jultomten är, då är det väl inte så konstigt att det blir lite knasigt när familjen Skurk ska fira sin första jul på jorden?”
Bild

Det här är en underhållande och knasig adventsbok som är fylld med humor med 24 lättlästa kapitel som är rikligt illustrerad, med en färgad bild på varje uppslag genom hela boken. Boken passar som högläsningsbok för en familj med barn mellan 6 till 9 år och inom lågstadiet..
Om man har arbetet med rymden under terminen i grundskolan är adventsboken ”Familjen Skurk och den magiska julkulan” en rolig julbok som med sin underhållande handling skapat ett bra och mysigt sätt att avsluta terminen med.
För den som vill finns ett gratis arbetsmaterial med tillhörande facit, med allt från läsförståelsefrågor till målarbilder.

Det är en lättlästa kapitel med 24 kapitel som är rikligt illustrerad, med en färgad bild på varje uppslag genom hela boken.

Bild


Här kan ni se ett exemplar av bokens innehåll samt möjligheten att provläsa boken genom att klicka på bilden.
För den som gillar familjen Skurk finns 9 andra fristående böcker i serien att läsa innan eller efter julboken och man behöver inte ha läst de tidigare böckerna som ingår i serien för att förstå denna adventsbok.
Bild


Adventsbok 2019
Bokserie: Familjen Skurk
Författare: Anna Hansson
Illustratör Jonas Olsson
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Adventsbok 2019, julbok, 24 kapitel, humor, knasig, underhållande, julförberedelser.
Facit – Mentor
Bokförlag: Beta Pedagog
ISBN: 9789188871060
Ta del av boken via: Adlibris, BokusBeta Pedagog & Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar