Fjällvandrarens trollguide av Anders Skoglind

​Som alla vet så finns det en massa troll och konstiga djur och växter och sådant i fjällen så om du har planer på att fjällvandra i sommar, då bör du ta med boken ”Fjällvandrarens trollguide” i packningen! 
Detta är en fantasifullt och detaljrikt bildlexikon där variationen av flora och fauna i fjällen är stor och mängden olika troll som imponerar. Som de flerhövdade troll, tandtroll, parabolgnomer, röktroll och huvudlösa troll, är bara några av många andra troll och många andra olika skogsvarelser. Men det är inte bara trollen och de andra skogsvarelserna som du ska se upp för när du fjällvandrar, där finns också en flora som bjuder på otrevliga överraskningar. Vad sägs om tarmvredsmurklan?
Här ges inga vanliga överlevnads rekommendationer som om du skulle glömt understället, nej här får du till exempel tips om hur du undflyr dödens käftar när du stirrar den trehövdade farsoten från Låkkta i vitögonen. Glöm inte heller den folkbildande aspekten. Tänk bara att kunna läsa på om Gormtrollens och Parabolgnomernas egenheter, för att sedan, under din fjällresa, stöta på dom i deras naturliga habitat. Lycka till på fjällvandringen! Och se upp med Tarmvredsmurklan…


Författare och illustratör: Anders Skoglind
Målgrupp: Bred ålder
Kategori: Bildlexikon, fakta, guide, humor, troll, tomtar, väsen, växter, fjäll
Bokförlag: Ades media
ISBN: 9789188131188
Köp boken på: Ades media, Adlibris, Bokus
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar