Nu är det Julia av Johanna Wilson & Filippo Vanzo

Bild
 
 
”I adventsboken Nu är det Julia får vi möta elvaåriga storstadstjejen Julia som måste flytta till släktens gamla gård långt ute på landet tillsammans med sin stressade pappa och vresiga morfar, är hon nära att explodera av ilska. Hennes föräldrar har bestämt att hon måste stanna där ända till jul för att komma ikapp med skolarbetet. Allt är fruktansvärt orättvist. Julias hela liv pågår ju i stan, och hon tänker åka hem igen. Men rymningsförsöket tar en oväntad vändning. Julia stöter på något djupt inne i skogen, något som är svårt att förklara. Något övernaturligt. Och de behöver hennes hjälp, lika mycket som hon behöver deras.”
 
 
 

 
 
För länge sedan var väsen en självklar del av människors liv. De såg till att vi respekterade djur och natur, fick oss att förstå att vi alla måste ta hänsyn till varandra. Men idag är hustomtar, älvor och vittror helt bortglömda. Och väsen överlever inte om de inte behövs. Så hotet mot deras existens är allvarligt – liksom hotet mot naturen. Det Julia möter i skogen förändrar allt. Snart inser hon att det är där hon känner sig hemma, hos sina nya vänner. Och när hotet mot dem blir akut, måste hon hjälpa till. Men Julia kämpar lika mycket för sig själv, för precis som skogens väsen har hon ett behov av att bli sedd och trodd på. Julias nya vänner tar henne med på en hisnande resa, ett äventyr bortom hennes vildaste fantasi.
 
 
 
 
 
Bild i från boken Nu är det Julia illustrerad av Filippo Vanzo.
 
 
Nu är det Julia är en härligt vintrig julkalender i 24 kapitel, men som går lika bra att läsa året om. Nu är det Julia går även att lyssna på som en julkalender, med ett avsnitt varje dag fram till jul genom bok appen Storytel.
Nu är det Julia är en härligt magisk vintrig adventsbok, där gårdstomter, Näcken, vittror och annat oknytt kommer till liv. Det är en spännande och övernaturlig adventsbok fylld av magisk under som är uppdelat i 24 kapitel tillsammans med en handfull illustrationer.
Bild Bild i från boken Nu är det Julia illustrerad av Filippo Vanzo.
 
 
Bild
 

 
 
 

Adventsbok 2019

Författare: Johanna Wilson

Illustratör: Filippo Vanzo

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Adventsbok, magi, övernaturligt, fantasy, fantasy reality, nordisk folktro, naturväsen, ensam, familjeförhållande, landet, hjälpa varandra,

Bokförlag: B.Wahlströms

ISBN: 9789132210617

Boken går att lyssna på via: Storytel

ISBN: 9789132210617

Ta del av boken via: AdlibrisBokus & Bokfynd.nu


 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar