Tjoho, nu är det jul! Av Ulf Nilsson & Emma AdBåge

”Grisen Ruffe har hört rykten om att den hemska julen närmar sig, julen som är rena döden, om man är gris. Så när Ruffe har chansen flyr han ut i skogen. I skogen träffar han på den övergivna sommarkatten Kss-kss som vet det mesta om hur man överlever och hur man firar jul. Tillsammans flyttar de in i ett övergivet torp i skogen, där redan mössen Andersson och Pettersson bor. Djuren bestämmer sig för att ställa torpet i ordning och skapa en överdådig jul och på självaste Luciadagen dyker den gruffande vildsvinsfru Vilda upp och Ruffe blir blixtkär! Tillsammans förbereder de så gott de kan för att få ett julfirandet, en jul på deras alldeles egna vis.”

Tjoho, nu är det jul! Är en adventsbok som utkom 2017, men jag har inte lockats av att vilja läsa den, då jag har svårt hur boken är illustrerad och i ett av kapitlen så testar grisen Ruffe på att röka pipa. Dock var bokens handling mycket bättre en jag trodde då även författaren Ulf Nilsson och illustratören Emma AdBåge har lyckats få ett bra samspel mellan text och bild.

Adventsbok 2017
Författare: Ulf Nilsson
Illustratör: Emma AdBåge
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Adventsbok, 24 kapitel, ett kapitel om dagen, julkalender, julbok, Gris, katt, möss, vildsvin.
Bokförlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129701975
Boken går att ta del av som: E- bok och ljudbok via Storytel.
Ta del av boken via: AdlibrisBokus & Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar