Vidunder: Magiska väsen och deras läten av Jorun Modén

Bild

Olika varelser och väsen finns omkring oss, många i vår närhet, varelserna är nästan omöjliga att upptäcka men kan ändå finnas i vår närhet och med hjälp av boken ”Vidunder: Magiska väsen och deras läten” som är en monster guide utan dess like kan även du upptäcka dem så läs, lyssna och förtrollas. 

Bild
~Har du någonsin velat veta hur snömannen ser ut, var jättarna lever och hur man får syn på en alv eller ett skogsrå, samt även hur vampyren, enhörningen och draken låter? Samt få tips på hur du skyddar sig mot vampyrer?
Då är denna monsterguide något för dig.
Vidunder: Magiska väsen och deras läten är en otroligt välskapad bok både i text och bild men även i ljud.
I denna otroligt magiska guide- och faktabok presenteras 22 olika varelser från olika delar av världen. Här får vi ta del av olika väsen, djur och odjur från fantasins värld, tillsammans med sina läten, samlade i en bok. Boken är till för alla som vill låta sig förtrollas av sagoväsen och monster, men som också vill veta mer om var de kommer ifrån.
Det märks av att författaren Jorun Modén har gjort en ordentlig efterforskning när hon har skrivit boken, hon tar upp alltifrån forntida källor till nutida observationer och även historiska bevis och dokumenterade vittnesmål om varelsernas existens.
Till varje vidunder så får man ta del av en gedigen fakta som är spännande och lärorik. Och tillsammans med en helhetsbild av varelsen får du får ta del av deras förmågor, var de kan finnas och hur du skyddar dig mot dem. Texten tar även upp forntida berättelser samt historiska bevis och om det finns dokumenterade vittnesmål så finns även det med.
Bild

Bilderna i boken är något utöver det vanliga, vissa av bilderna är så välskapta att man tror sig att någon lyckats tagit ett fotografi av dessa magiska varelser.
Det rikligt magiska och vackra illustrationerna i färg är skapade av Henrik Tamm som är illustratör som skriver böcker och arbetar med filmanimationer för Dreamworks (Shrek, Narnia med flera).Men även Peter Bergting som är tecknare och illustratör som är verksam framförallt inom fantasyområdet har skapat det mindre svartvita illustrationerna som visar varelsernas utseenden.

Boken ”Vidunder” presenterar många olika väsen med fascinerande och spännande fakta tillsammans med olika helhetsbilder av de olika varelserna, men boken innehåller även deras inspelade läten. Vissa av ljuden, som Dödsrikets hundar, skickar kalla kårar av obehag, Skogsråns vackra sång som blir till ett ondsint skratt får en skrämmande effekt medan Sirenernas sång ger rysningar av välbehag.
Nakatomi Productions, som står bakom ljuden i den prisade filmen Kung Fury, har fångat varelsernas ljud.

Bild

Bild

Bild


Författare: Jorun ModénIllustratör: Henrik Tamm & Peter Bergting

Bokförlag: Max Ström

Målgrupp: 9-12 år

Kategorier: Vidunder, folktro, övernaturligt, sagoväsen, naturväsen, varelser, magi, skrock, övertro, tema nordiska- natur och sagoväsen.

ISBN: 9789171263735

Köp boken här: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nuMax Ström


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar