Kung Pow av Ola Lindholm & Johan Lindqvist

Kung Pow är en actionfylld och underhållande bokserie fylld med spännande äventyr och en hel del humor.

Här får vi följa den hemliga organisationen avdelning 33 som bekämpar världens brottslighet och står upp för rättvisan.

I bokserien Kung Pow får vi läsa om Kung Pow – mästaren Ju som tagit sig an den föräldralösa pojken Sam och valt ut honom till att lära ut den hemliga kampsporten Kung Pow kunskaper så att han lyckats bli till av av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med datageniet Aisha bildar det alla tre teamet på den hemliga avdelningen 33 vars mål är att kämpa och stoppa käppar i hjulen mot väldens onda krafter. Och de blir många käppar, för skurkar finns det överallt.
Bild I första boken “Dödens dal” tvingas Sam och mästare Ju resa till Uganda för att ta reda på varför djungeln plötsligt tömts på alla gorillor. Med hjälp av datageniet Aisha och den lokala agenten får de upp spåren som leder rakt mot Dödens dal, dit ingen människa vågat sig till på årtionden.

Där inser de att de står inför ett av de farligaste äventyr de någonsin varit med om när de behöver kämpa mot den fruktansvärda mördarmaskinen Wilden.
Tillsammans med företaget Kamp Oil planerar Wilden att krossa landets president och ta makten över landets rikedomar. Till sin hjälp har han en armé av 700 förslavade och stridstränade gorillor.
Men den stora frågan är inte om avdelning 33 kommer hinna stoppa armén i tid, utan snarare om Mästare Ju kan lyckas ladda sin mobil långt inne i den djupa djungeln.
Bild I andra boken “Game Over” tvingas Avdelning 33 kämpa mot hela den digitala världen. Den artificiella intelligensen Wasabee gillar nämligen datorspel, och har nu utmanat världen på ett slutgiltigt game. Ett spel på liv och död.
När Wasabee tar sig in världens samtliga datorprogram blir varje maskin, varje fordon och varje vapen ett ett dödligt hot. Utan att få använda några digitala hjälpmedel tvingas våra hjältar
Sam och Mästare Ju färdas med ett propellerplan från mellankrigstiden för att hitta och stoppa den artificiella intelligensen Wasabee. Men den stora frågan är inte om jorden kommer att överleva detta fasansfulla hot, utan snarare hur Mästare Ju ska hantera sin spelabstinens när han förbjudits att använda sin mobil!?

Bild

I den tredje boken ”Ett levande vapen” får vi ta del av ett svindlade spännings äventyr när den iskalla seriemördaren Papegojan och hans blodtörstiga armé lyckats storma Brasiliens högsta skyskrapa och tagit gisslan högst upp i byggnaden. Han kräver mångmiljardbelopp, annars så kommer han spränga hela skyskrapan med gisslan kvar inuti.

Sam och Mästare Ju lyckas ta sig in i Skyskrapan utan att bli upptäckta, men huset är fyllt av tungt beväpnade kriminella och de är nära att dödas innan de ens hunnit till första våningen i byggnaden.

Snart träffar de dock en skräckslagen vaktmästare som hjälper dem att sakta ta sig högre och högre upp i skyskrapan. Men det är något som inte stämmer, och alldeles för sent upptäcker Sam och Mästare Ju det de borde förstått från början. Och då ser allt ut att vara försent!

Här kan ni ta del av alla avsnitt till tredje delen Ett levande vapen”.

Bild Något som är uppkomsten till flera av de humoristiska situationerna i böckerna är att Mästare Ju är en gammal vimsig man som är extremt mobilberoende, något som oftast sätter Sam och resten av teamet i tokiga situationer.

Och på ett snyggt sätt tar även böckerna upp normer utan att göra en stor sak av det, när flera olika hudfärger synliggörs och den coola datageniet Aisha är rullstolsbunden och deras chef är en kvinna.

Bild

Provläs första boken Kung Pow: Dödens dal genom att klicka på bilden.
Tänk dig Kung Fu Panda mixat med James Bond och datageniet Lisbeth Salander. Vad får du då? Jo Kung Pow!

Kung Pow bokserie är händelserika böcker med högt tempo, som är actionfylld både i text och bild. Böckerna riktar sig till mellanstadiebarn som gillar dataspel och action och som tröttnat på Minecraft och Dagbok för alla mina fans.

​De är böcker som absolut måste finns på alla skolbibliotek och som är det perfekta böcker till läsovana killar.

Till de två första böckerna ingår lärarhandledning till respektive böcker.

Bokserie: Kung Pow

Författare: Ola Lindholm & Johan Lindqvist

Illustratör: Kevin Olberg

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Spänning, action, äventyr, kampsport, fartfylld, agenter, miljö och klimat, artificiell intelligens, identitet och tillhörighet, normer.

Lärarhandledning till de två första böckerna i bokserien Kung Pow.

Bokförlag: Bonner Carlsen

Båda böckerna finns att lyssna på via: Nextory och Storytel och läsa som E-bok via Nextory.

Böckerna finns att ta del av via: Adlibris & Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar