Filix Wood: Bara den svagaste överlever av Petrus Dahlin & Alvaro Tapia

Bild

Det börjar för ungefär 400 år sedan när en guldgruva rasar ihop. Hemligheten med ondskan som ruvat i gruvan har hållits hemligt, fram till nu…

Filix Wood är tonårskillen som lever i nuet och lever som en dataspelande citypojke tillsammans med sin färgstarka och rika mamma. Plötsligt får han en konstig känsla i naveln, en oförklarlig längtan som tar honom från stan ut i skogen. Han bestämmer sig för att övernatta i skogen och plötsligt befinner han sig i en isolerad skogsby, där alla bor hlgt uooe i träden och viger sina liv åt att skydda oss från gruvans ondska som likt lava nu hotar att förgöra världen.

Men det är också en värld full av lögner, en värld där de unga drömmer om något annat istället för att offra sig för det goda. En värld där bara den starkaste sägs överleva. En värld där den svagaste kanske egentligen är den som är starkast, där ekorrar blir svartsjuka på sina ägare och gengångarna ständigt hotar bakom närmaste träd. En värld där Filix inte är välkommen och där någon vill se honom död.

Bild

Till boken “Bara den svagaste överlever” ingår även en lärarhandledning som rekommendera för årskurs 4 – 6 samt ett läsbingo.

Andra delen heter “De giriga hundarnas natt” och släpps 20.04.24.

Serietitel: Filix Wood
Författare:Petrus Dahlin
Illustratör: Alvaro Tapia
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Fantasy, äventyr, spänning, kapitelbok, främlingsrädsla, mod, lojalitet, parallellvärld, portal, integritet och identitet
Bokförlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129716207
Boken finns att ta del av som E-bok och ljudbok via: Storytel
Boken finns att ta del av via; Adlibris och Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar