T-Rex och andra tyrannosaurier av Johan Egerkrans

Bild

Alla har väl hört talas om Tyrannosaurus rex – tidernas populäraste dinosaurie. Men vad som kanske inte är lika känt är att den ökända “tyrannödlan” bara är en i en lång rad av skräckinjagande, och vissa fall inte alls särskilt skräckinjagande, rovdinosaurier. I den här boken berättar Johan Egerkrans tyrannosauriernas historia, utforskar deras familjeträd och beskriver hur de utvecklades över årmiljonerna. Boken rymmer fler än 20 dinosaurier, alla levandegjorda i Egerkrans unika stil. Ett måste för dinosaurieälskare i alla åldrar!

Bild

Det finns en uppsjö av olika dinosaurieböcker, men boken T-Rex och andra tyrannosaurier” är något utöver de extra.

Det här är en faktabok fylld av olika dinosaurier och urtidsdjur som kommer fascinera alla unga dinosaurie älskade barn under en lång tid.
Boken är fylld med helt otroligt fantasieggande och färgstarka illustrationer, med allt från ett familjeträd, storleksmässigt utifrån en människa, maffiga helhetsbilder från de olika tidsepokerna samt möjligheten att ta del i hur de utvecklades över årmiljonerna från oansenliga smådjur till gigantiska köttätare. Visste du att många av de dinosaurier som levde för miljontals år sedan hade fjädrar? Och att de fåglar som vi ser varje dag faktiskt är små dinosaurier?
Bild

Till alla dino-älskares stora glädje finns även en aktivitetslåda med en en pysselbok fylld med inspirerade aktiviteter, ett pussel och en läckert dinosaurie plansch, utöver aktivitetslådan finns en målarbok och ett familjespel. Den 20.11.06 släpps bokenTriceratops och andra horndinosaurier”, som även den är skapad av Johan Egerkrans.

Bild

Ska ni arbeta med dinosaurier i skolan vill jag rekommendera det dinosaurier test med 6 frågor och tillhörande svarsmall so jag har skapat.Ett kompletterande material som kan användas när man har arbetat med tema dinosaurer som ni finner i mitt Skolmagi konto.

Jag har även skapat detta material som heter ”Tidslinje” som börjar med Prekambrium – när jorden skapades till Holocen där vikingatiden som är den avslutade tidsålder i denna tidslinje.

Materialet har en tydlig tidslinje med tydlig text på vilken tidsepok det är med tillhörande bilder och fakta som ibland även finns med som text i pratbubblor.   

Tidslinjen innehåller sammanlagt 12 tidsepoker meden tillhörande framsida med fakta.

Materialet går att köpa via mitt Skolmagi konto.

Samt faktabilder med tillhörande fakta för olika tidsepoker, där epokerna utgår från Big bang till vikingatiden. Materialet går att köpa både i A4 format som i affisch storlek på mitt Skolmagi konto. 

Författare & Illustratör: Johan Egerkrans
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Dinosaurier, fakta, förr i tiden, bilderbok
Bokförlag: B.whalströms
ISBN: 9789132211027
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus & Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar