T-Rex och andra tyrannosaurier av Johan Egerkrans

Bild

Alla har väl hört talas om Tyrannosaurus rex – tidernas populäraste dinosaurie. Men vad som kanske inte är lika känt är att den ökända “tyrannödlan” bara är en i en lång rad av skräckinjagande, och vissa fall inte alls särskilt skräckinjagande, rovdinosaurier. I den här boken berättar Johan Egerkrans tyrannosauriernas historia, utforskar deras familjeträd och beskriver hur de utvecklades över årmiljonerna. Boken rymmer fler än 20 dinosaurier, alla levandegjorda i Egerkrans unika stil. Ett måste för dinosaurieälskare i alla åldrar!

Bild

Det finns en uppsjö av olika dinosaurieböcker, men boken T-Rex och andra tyrannosaurier” är något utöver de extra.

Det här är en faktabok fylld av olika dinosaurier och urtidsdjur som kommer fascinera alla unga dinosaurie älskade barn under en lång tid.

Boken är fylld med helt otroligt fantasieggande och färgstarka illustrationer, med allt från ett familjeträd, storleksmässigt utifrån en människa, maffiga helhetsbilder från de olika tidsepokerna samt möjligheten att ta del i hur de utvecklades över årmiljonerna från oansenliga smådjur till gigantiska köttätare. Visste du att många av de dinosaurier som levde för miljontals år sedan hade fjädrar? Och att de fåglar som vi ser varje dag faktiskt är små dinosaurier?

Bild

Till alla dino-älskares stora glädje finns även en aktivitetslåda med en en pysselbok fylld med inspirerade aktiviteter, ett pussel och en läckert dinosaurie plansch, utöver aktivitetslådan finns en målarbok och ett familjespel. Den 20.11.06 släpps boken ”Triceratops och andra horndinosaurier, som även den är skapad av Johan Egerkrans.


Boktitel: T – Rex och andra tyrannosaurierFörfattare & Illustratör: Johan Egerkrans

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Dinosaurier, fakta, förr i tiden, bilderbok

Bokförlag: B.whalströms

ISBN: 9789132211027

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus & Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *