Nina och Nino lär om Samurajer av Fabrice Erre & Sylvain Savoia

Bild Nina och Nino lär om Samurajer är den tredje fristående och lättlästa grafiska serie- och faktaboken i serien om Nina och Nino. I de två tidigare böckerna kan ni läsa mer om vikingar och dinosaurier. 

I den här boken tar man upp historian kring samurajer. Vi får tydliga förklaringar till vad en samuraj var och en kronologisk redogörelse för samurajernas storhetstid från 1100-talet till samurajernas sista strid år 1877. Under cirka 700 år styrde samurajkulturen livet i Japan. Samurajer var soldater utrustade med pilbåge och svärd och de flesta tjänade en länsherre. Samurajerna blev mästare på att slåss men de stod också för ett krigarideal som byggde på heder och respekt.
Bild

Nina och Nino är en faktaserie för mellanåldern som till formen är en blandning av serie-rutor och faktatext.

I de grafiska och lättlästa serieböckerna ”Nina och Nino” får vi följa med syskonen Nina och Nino när det tar sig genom människans historiska händelser genom tiden. Genom dessa historiska berättelser får läsarna på ett nytt tydligt och pedagogiskt sätt att lära sig historian i serieformat.

Bild

Nina och Nino är en fristående bokserie med olika historiska berättelser där varje enskilt ämne är tydligt och lättförståelig och passar barn från 7 till 12 år, lika mycket som för vuxna. Sen tidigare finns boken Nina och Nino lär om Dinosaurier  och Nina och Nino lär om vikingar.

Det här är spännande och intressanta grafiska serier kombinerat med humor och pedagogik.

Bild

Nina och Nino är en fristående bokserie med olika historiska berättelser där varje enskilt ämne är tydligt och lättförståelig och passar barn från 7 till 12 år, lika mycket som för vuxna.

Det här är spännande och intressanta grafiska serier kombinerat med humor och pedagogik.

Faktaserien Nina och Nino är uppbyggd som en en blandning av serie-rutor och faktatext i ett. Det är den perfekta faktaserien för nyfikna och historieintresserade barn som vill lära sig fakta och kunskap om historiska händelser genom århundradena samtidigt som det är en samlad bokserie där humor och pedagogik går hand i hand.

Till alla böcker i denna historiska faktaserie ingår även enskild handledning.


Bokserie: Nina och Nino
Författare: Fabrice Erre
Illustratör: Sylvain Savoia
Målgrupp: 9 -12 år, men jag anser att den även går att läsas från 7 år.
Kategori: Historia, fakta, Samurajer, syskon, seriebok, förr i tiden
Bokförlag: Hegas förlag
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar