Den magiska rustningen av Hanna Blixt & Therése Larsson

Bild

 

Äventyret bland schackpjäserna fortsätter i “Den magiska rustningen” som är den fjärde delen i serien “Äventyren i Sagofallen”, efter Styx märke”,Svarta damen, Vita löparen”. Efter “Den magiska rustningen” kommer boken “Flykten från tornet”, “Pantones ö” och den avslutande delen “Snöugglans sigill”

Det här är fjärde boken i bokserienÄventyren i Sagofallen” och även denna bok är fylld med spännande händelser från första till sista sidan. Här har författaren Hanna Blixt återigen lyckats skriva en läsvärd fantasy, som är skriven på ett lättsamt och målande språk.

 

”Äventyret bland schackpjäserna fortsätter i boken Den magiska rustningen som är en fartfylld, underhållande och spännande fortsättning på bokserien Äventyren i Sagofallen. Det här är en spännande och läsvärd fantasyserie från första till sista sidan och vi får åter följa det gamla kära karaktärerna kämpa tillsammans för att återigen finna ett sätt att bekämpa Svarta hästen och de ondskefull mörker som breder ut sig över landet Sagofallen.

Denna gången är det en magisk rustning som är undangömd med olika delar på olika platser av landet och Sofia och Leo får i uppdrag att hitta delarna då rustningen ska vara den enda möjligheten att stoppa ondskan. Det blir en spännande och fartfyllt äventyr genom gamla som nya delar av Sagofallen. Samtidigt fortsätter vädret vara helt ur balans då Svarta hästen orsakar översvämningar, som följs av stormar och vulkanutbrott som hela tiden påverkar äventyrarnas jakt efter rustningens olika delar.

Kommer syskonen Sofia och Leo tillsammans med sina vänner från Sagofallen och Mirroria hinna stoppa Svarta hästen i tid eller kommer deras världar att gå under? ”

                                     

 

 

Bild

 

Som i alla böcker i bokserien finns det även i denna bok olika budskap som vikten att ta hand om varandra och vara snäll, att stå upp för det som är rätt och att övervinna sin rädsla.

Detta äventyr tog syskonen till gamla platser i Sagofallen som vi fått läsa om i tidigare böcker, men det visar sig även att för varje ny bok att landet är  blir bara större och större med nya fantasifulla och fantastiska platser som hela tiden dyker upp. Då är de detaljerade och välskapta kartbilden ett väldigt bra sätt för läsarna att enkelt koordinera vart de hade varit och vart de ska.

Det är åter Therése Larsson fina svartvita illustrationer som har blivit utplacerade strategiskt i boken och kan hjälpa det yngre läsare att få en tydligare bild av händelserna samtidigt som de gör boken och bokserien tilltalande till en bredare ålder.

Bokserien passar att läsas som högläsningsböcker redan från ca 7 års ålder. Men böckerna är särskilt lämpliga för bokslukaråldern då kapitlen är korta och är skrivna med en luftig text samtidigt som de är spännande och underhållande och man kommer direkt in i handlingen.

Bild

 

Som till alla böcker i Sagofallen-serien ingår det gratis lärarhandledning inklusive till ”Den magiska rustningen” som är extra bra om man använder böckerna som högläsningsböcker eller som klassuppsättning i skolor då det finns gratis lärarhandledning som följer kursplanerna i svenska, samhällskunskap och religion för årskurserna 4-6.

 


Boktitel: Den magiska rustningen Del 4

Serietitel: Äventyren i Sagofallen

Författare: Hanna Blixt

Illustratör: Therése Larsson

Kategori: Fantasy, magisk realism,  äventyr, spänning, schackpjäser, magi, högläsning, lärarhandledning 

Provläs

Målgrupp: 9 – 12 år ( Men passar som högläsningsbok från ca 7 år.)

Bokförlag: Bubo förlag

ISBN: 9789198434859

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bubo förlag, Bokfynd.nu


 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar