Snöugglans sigill av Hanna Blixt och Therése Larsson

Bild

 

Snöugglans sigill är både början och slutet på den fascinerande och spännande fantasiserien Äventyren i Sagofallen varpå själva spelplanen sätts och flera av huvudkaraktärerna i de tidigare böckerna introduceras. Snöuggglans sigill är verkligen ett otroligt bra avslut på en fängslande bokserie.

Snöugglans sigill är en fartfylld fantasiberättelse med ett spännande och underhållande äventyr bland drakar, slott och mystiska broar, här får vi svar på hur allt fick sin början innan den spännande kampen mellan schackpjäserna tog sin början…

Efter att läst Snöugglans sigill vill jag åter slänga mig över böckerna i serien Äventyren i Sagofallen och läsa om böckerna med nya ögon!

 
 

Äventyren i Sagofallen är en välskriven bokserie uppdelat på sju kapitelböcker som alla har fantasifulla svartvita illustrationer sporadiskt placerade bland kapitlen. Alla böcker har även lockade framsidor där jag tycker att Snöugglans sigill är min favorit framsida. Varje bok handlar om kampen mellan två sidor, det goda och det onda, vilket i böckerna personifieras av schackpjäser. Kungarna, damerna, löparna, hästarna, tornen och bönderna som alla har fått sitt egna äventyr.

Boken Snöugglans Sigill är skriven med fartfylld och spännande handling som är uppdelad i korta kapitel tillsammans med svartvita illustrationer sporadiskt placerade bland kapitlen. Med Hanna Blixt målande språk och Therése Larsson illustrationer får läsarna följa med in i Sagofallens magiska värld. (Provläs boken genom att klicka på bilden.)

Alla böckerna är uppbyggda med händelserika berättelser med lagom långa kapitel som är fyllda av fängslade och fartfyllda äventyr som fångar läsarna i Sagofallens magiska värld. Tillsammans med en spännande handlingen fylld med fantasifulla och starka karaktärer med magiskt fantasirika miljöskildringar är fantasyserien Äventyren i Sagofallen underhållande böcker och riktiga bladvändare som passar som högläsningsböcker och kommer älskas av alla bokslukare som gillar att läsa böcker om kampen mellan de goda och onda.

I Snöugglans sigill finns det ett persongalleri på flera av personerna som medverkar i bokserien Äventyren i Sagofallen.

Äventyren i Sagofallen är en bokserie har en röd tråd genom hela serien som förmedla värme och hopp, och att ljuset är starkare än mörkret. Samtidigt som de med sina dolda budskap tar upp aktuella samhällsfrågor som klimatförändringar, identitetssökande, jämställdhet och mänskliga rättigheter. Jag brukar ofta tipsa lärare, barn och föräldrar att läsa böckerna som högläsningsböcker och som individuell läsning då det är en bokserie som har allt! Till alla böcker ingår även enskilda lärarhandledningar som utgår från det centrala innehållet i svenska, geografi, religion och samhällskunskap för årskurserna 4-6. Här finns den enskilda lärarhandledningen till Snöugglans sigill.

I dag finns de tre första böckerna även att ta del av som ljudböcker och e-böcker via Storytel, Nextory och på BookBeat.

Till alla Sagofallen stora glädje är det planerat att det även ska bli ett rollspel baserat Sagofallens värld.

Om man har läst alla böckerna i serien Äventyren i Sagofallen och gillar Hanna Blixt skrivstilen så kan jag även tipsa om boken Äventyren på Hildasholm – Malum som hon skrivit.

Äventyren på Hildasholm: Malum är en spännande och fängslande bok med en allvarlig underton. Det är en riktig bra bladvändare som är en lättläst kapitelbok som från första till sista sidan är spännande och som ni kan läsa mer om här.

Till hösten 202o släpper även Hanna adventsboken Lönndörrens hemlighet som innehåller 24 kapitel som även kan läsas året om.

“Boken är spännande och fängslande med korta kapitel. Fantasifull högläsningsbok för små och stora som otåligt väntar på julen.” // Gullis lästips

Boktitel: Snöugglans sigill del 7 av 7

Bokserie: Äventyren i Sagofallen

Provläs

Lärarhandledning

Författare: Hanna Blixt

Illustratör: Therése Larsson

Bokförlag: Bubo förlag

Målgrupp: 9 – 12 år (men passar från 7 år vid högläsning)

Kategori: Spänning, fantasy, äventyr, och magi

Bokförlag: Bubo förlag

ISBN: 9789198509144

Ta del av boken via:Adlibris, Bokus, Bubo förlag & Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar