Flykten från tornet av Hanna Blixt

Succéserien med schackpjäserna fortsätter!

“Flykten från tornet” är den femte delen i serien “Äventyren i Sagofallen.” Tidigare har jag läst och recenserat Styx märke, Svarta damen, Vita löparen och Den magiska rustningen, Flykten från tornet, Pantones Ö, och sista delen heter Snöugglans sigill.

Än en gång breder ondskans mörka krafter ut sig över landet. Denna gången är det barn som försvunnit spårlöst från sina hem. Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr bland drakar, fladdermöss och jagande soldater i en kamp mot tiden, där striden står mellan Svarta och Vita tornet.

Äventyren i Sagofallen innehålla sju böcker, där varje bok är en bladvändare som håller läsaren i sitt grepp till sista sidan. Böckerna riktar sig främst till barn mellan 8-12 år, men fungerar även utmärkt för högläsning från cirka 6 år och uppåt, då kapitlen är korta och spännande och man direkt kommer in i handlingen samt alla böcker har fina svartvita illustrationer.

Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till alla böcker.

Bokserien Äventyren i Sagofallen är helt enkelt böcker som riktar sig till en stora grupp läsare som gillar spännande böcker utan att det är för läskigt

Boktitel: Flykten från tornet

Bokserie: Äventyren i Sagofallen 

Författare: Hanna Blixt

Illustratör: Therese Larsson

Kategori:  Fantasy, äventyr, spänning, sagoväsen, schackpjäser, magi, högläsning,

Målgrupp: 9 – 12 år

Lärarhandledning 

Bokförlag: Bubo förlag

ISBN: 9789198434880

Boken finns på: Adlibris, Bokus, Bubo förlag, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar