Pantones ö av Hanna Blixt & Therése Larsson

Bild
 
 

“Än en gång breder ondskan ut sig över Sagofallen då de svarta bönderna har fått allt att sluta växa, både i Sagofallen och i Mirroria. En svältkatastrof hotar och syskonen Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr. Denna gången står kampen mellan de Svarta och Vita bönderna och Sofia och Leo behöver tillsammans med de övriga goda krafterna skynda sig för att hitta Livets växt i tid.

Denna gång blir det en riktigt farlig äventyr för syskonen Sofia och Leo, då äventyret tar dom djupare in i landet Sagofallen, ständigt jagade av några mystiska och farliga ryttare behöver de ta sig genom en het öken, över höga bergskedjor, djupt in genom farligt mörka skogar och in i en mystiska pirathamn fylld av onda pirater. Allt i jakten efter Livets växt för att stoppa svältkatastrofen som drabbat folket både i Sagofallen och i deras egna hem Mirroria.”

Pantones ö är den sjätte boken i Äventyren i sagofallen och det är en otroligt bra fortsättning på serien! Jag vet att jag har nämnt det förut men den här serien är så bra, och böckerna blir bara bättre och bättre och Pantones ö är en otroligt bra fortsättning på en grymt bra fantasyserie och den här boken är helt klart en av mina favoriter i bokserien.

Det är en välskriven bok där språket fortsätter vara så målande och vackert och ännu en gång får vi följa med syskonen Sofia och Leo som både växer i sina roller som syskon, men även som individer. Pantones ö är ett fartfyllt och spännande äventyr i det magiskt trollbindande landet Sagofallen där vi alltid får möta en massa nya olika intressanta och spännande karaktärer, som denna gången får vi möta farliga pirater och lergubbar och återse den charmiga stubb varelsen Albadin.

Det börjar närma sig slutet för bokserien Äventyren i Sagofallen då Pantones ö är den sjätte och näst sista delen i en magisk spännande och fängslande fantasyserie som är fylld av hisnande äventyr, där vi får ta del av en maktkamp mellan gott och ont i den förtrollande och magisk världen Sagofallen som växer sig större och större för varje ny bok och som fylls med intressanta och fantasifulla karaktärer som har drag av olika schackpjäser. Denna välskrivna barn- och ungdoms bokserie innehåller trollbindande illustrationer som gör detta till helt magiska spännande fantasy böcker som bara måste läsas.

Sen tidigare har jag läst och recenserat alla tidigare fem delar i bokserien Äventyren i Sagofallen med böckerna Styx märke, Svarta damen, Vita löparen, Den magiska rustningen, Flykten från tornet och den sista delen Snöugglans sigill som även kan läsas som den första delen.

Som till alla böcker i bokserien Äventyren i Sagofallen ingår det även en lärarhandledning till Pantones ö, lärarhandledningen följer kursplanerna i svenska och religion, för år 4-6.

Boktitel: Pantones ö del 6

 Bokserie: Äventyren i Sagofallen

 Författare: Hanna Blixt

 Illustratör: Therése Larsson

 Kategori: Fantasy, miljö, syskon, pirater hemlighet, bokserie, högläsning

 Målgrupp: 9 – 12 år

 Bokförlag: Bubo förlag

 ISBN: 9789198509137

 Provläs

Lärarhandledning

 Ta del av boken via: Adlibris & Bokus, Bubo förlag, Bokfynd

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar