Striden av Helen Ekeroth & Emily Ryan

Bild
Striden är den spännande fortsättningen i trilogin Drakberidaren som är Asieninspirerade fantasy bland drakar, magi och hemligheter.

Bild

Jag har sen tidigare läst och recenserat första delen Skuggan.

”Den gigantiska svarta draken väcker stor oro i riket, speciellt hos kejsaren som föraktar den gamla magiska drakarna som står för magin och när kejsaren får veta det var Nuwa som väckt den svarta draken har hon inget annat val än att lämna De svarta trädens skola och bege sig till huvudstaden. Kejsarens palats är en ny värld med all sin prakt och maktspel. Men inom palatsets murar blir Nuwa bevakad och kontrollerad och hon vet inte vem hon kan lita på och vem som är hennes vän?
När hotet från rebellerna och den uråldriga draken växer tar kejsaren ett drastiskt beslutet för att besegra sina fiender och den mörka magin. Men Nuwa vill inte vara en del i striden om makten. Hon måste göra det som ingen annan kan, väcka de tre drakarna som är kvar i Lyhrs borg. Bara det kan rädda magin i världen.”
Bild

Denna härliga läsupplevelse lockade mig med den maffiga framsida med guldskimrande bokstäver och den stora draken. I boken möts vi av Nuwas magiska värld med hjälp av en en otroligt välgjord karta som får mig att tänka på en gammal målning av ett kinesiskt landskap. I Striden får vi även ta del av ett persongalleriet då det är en hel del karaktärer i trilogin Drakberidaren. Det är en välskriven bok skriven med luftig text och korta kapitel med fantastiska miljöbeskrivningar som passar att läsas av bokslukare i mellanstadiet åldern.

Dock var det något med denna berättelse som gjorde att flera delar av boken kändes seg och det var inte förrns i slutet av boken som det verkligen börja hända saker.

Detta är något som jag ofta märker av när det gäller andra delen i en trilogi. Så jag hoppas att tredje delen kommer bli ett otroligt avslut för jag vill fortsätta läsa trilogin Drakberidaren och se vad som kommer hända.

Något jag gillar är hur författaren vänder och vrider på olika stereotypa könsroller och normer på ett snyggt sätt och får det är verka som en självklarhet som att det endast är tjejer som kan rida drakar och vara med i armén och där killarna därför blir drakskötare och ska se till så att utrustning och sådant fungerar. Här tas den återigen den fina kärleken mellan samkönad kärlek upp som i den första boken var de den homosexuella relation mellan två killar. I denna bok får vi ta del av relation mellan två kvinnor i kejsarens närhet. Något som normaliserats och beskrivs på ett fint sätt.

Bild


Boktitel: Striden Del 2

Bokserie: Drakberidaren

Författare: Helen Ekeroth

Illustratör: Emily Ryan

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Fantasy, spänning magi, drakar, Hbtq

Bokförlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129721553

Ta del av boken som E-bok och ljudbok via: Storytel.

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar