Scooby-Doo bokserie av Lee Howard & Gail Herman

Bild

Scooby-Doo mysteriegänget är fyra stycken tonårs vänner och den stora grand-danios hunden som löser mysterium som involverar förmodligen övernaturliga varelser ofta knutna till spöken och vålnader, det förekommer många gånger anspelningar på flera kända mysterier och legender, men de olika olika mysterierna som det vanligtvis upplever finns det ofta en naturlig förklaring till. Gänget reser runt i sin mytomspunna grön skåpbil som de kallar Mysteriebilen.

Till en början så kommer Scooby-Doo gänget från olika filmer och tv-serier, som sedan har blivit serietidningar och nu så släpps det även lättlästa böcker utifrån serien som nu Hegas bokförlag har släppt som fristående böcker på svenska.

Bild “Scooby-Doo! Snömonstret är en isande spänning där vi får följa med när Scooby-Doo vännerna har tagit sig till ett hotell i en skidort för lite semester. Shaggy och Scooby anser att de olika vintersporterna inte passar dom och beslutar sig för att istället delta i den årliga snöslotts tävlingen, men de upptäcker snart att hotas av  ett snömonster som terroriserar hotellet och hela tiden förstör slotten och snabbt erbjuder sig Fred att gänget ska fånga boven och som tack ska de få bo gratis på hotellet. Kan Scobby och hans vänner lösa mysteriet och vem är det som kommer bygga det finaste snöslottet?”

Bild

“Scooby-Doo gänget lämnar Vinnys Pizza när de upptäcker en karta under Mysteriebilen. Kartan ser ut att leda dem till en skatt. Ivriga efter ett nytt mysterium, hoppar de in i Mysteriebilen och följer kartan. De leder dom till en öde väg, så när de kommer till en fyrvägskorsning beslutar sig gänget för att dela upp sig och självklart springer Shaggy och Scooby på ett skärmande spöke, men vart kommer de  andra vägarna att leda dem? Detta blir ett mysterium fyllt pizzor och spöken och kanske en nedgrävd skatt?”

Bild

– Scooby-Doo: Snömonstret och Scobby-Doo: Den mystiska karta är det två första fristående böcker i en ny deckarserien som riktar sig till de yngre bokslukarna som gillar att läsa lättlästa, men inte lättlösta mysterium. Böckerna har färgglada bilder som täcker hela uppslag med knasiga och humoristiska detaljer som påminner om en serietidning och det är bara några rader text på varje uppslag, dock anser jag att texten och språket är lite väl enkel då de med sina korta meningar känns hackig, och det är svårt att få något flyt när man läser den.

Bild


Boktitlar: Scooby-Doo: Snömonstret & Scooby-Doo: Den mystiska kartan

Serietitel: Scobby-Doo

Författare: Lee Howard & Gail Herman

Illustratör: Alcadia SNC

Lärarhandledning: till Snömostret
Lärarhandledning: till Den mystiska kartan

Bokförlag: Hegas bokförlag

Målgrupp: 6-9 år

Kategori: Mysterium, spänning, äventyr, deckare, lättläst

​Köp böckerna på: HegasAdlibris, Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar