Skuggan av Helen Ekeroth

BildFölj med till Nuwas värld bland drakar, magi och hemligheter.

 

”Den föräldralösa och tolvåriga Nuwa har med hjälp av ett falskt rekommendationsbrev från sin storebror börjat på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Där går flickor som vill bli krigare i kejsarens styrka och konkurrensen är hård. Men Nuwa är också på skolan för att ta reda på varför hennes nu döda mamma plötsligt och utan förklaring slutade som drakberidare. Det visar sig vara svårare än Nuwa anat, både att rida en drake och att få reda på sanningen om sin mamma. Men det finns hemligheter som är långt större än hennes egna och frågan är vem som kan lita på vem och när Nuwa även visar sig besitta en speciell gåva blir hon en bricka i spelet för en hemlig motståndsrörelse på skolan som är ute efter att hindra kejsaren från sina mörka planer. Något som förändrar allt.”

Bild

Jag gillar även hur författaren vänder och vrider på olika stereotypa könsroller och normer på ett snyggt sätt och får det är verka som en självklarhet som att det endast är tjejer som kan rida drakar och vara med i armén och där killarna därför blir drakskötare och ska se till så att utrustning och sådant fungerar. Här tas den fina kärleken mellan samkönad kärlek upp och här betraktas inte den homosexuell kärlek som något som skulle vara avvikande mot normen.

 
Bild
 
 

Bild

Den andra delen i trilogin Drakberidaren heter Striden som ni kan läsa mer om här.

 
 

Boktitel: Skuggan Del 1

Bokserie: Drakberidaren

Författare: Helen Ekeroth

Illustratör: Emily Ryan

Kategori: Fantasi, spänning, drakar, magi, HBTQ

Målgrupp: 9 – 12 år

Bokförlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 97891297070069

Boken finns hos AdlibrisBokus, Bokfynd.nu

Boken går även att läsa och lyssna på via Storytel


 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar