Sch, mamma sover av Vanja Persson & Sophie Garcia

Idag den 12 maj är det internationella ME/CFS dagen, en neurologisk och kronisk multisjukdom som är dubbelt så vanlig en MS, men ändå är det få som känner till den och det är väldigt svårt att få vård.

Jag lever med denna sjukdom sen 2007, då jag insjuknade efter en övre luftvägsinfektion. Här kan läsa mer om Me/Cfs.

Jag hade då en son som var 7 år gammal och då hade det vart bra att ha boken ”Sch mamma sover”.
Här får vi läsa om hur två barn tillsammans spenderar lördagen med olika leker fast mamman sover lite under vissa lekar. Blandat med både mys och bus blir det en fin dag med massor av påhitt. Här skildras en varm berättelse av hur det går att skapa fin familjetid trots en förälders sjukdom. Låt lekarna i boken inspirera till att hitta på roliga saker som även en trött och sjuk förälder kan vara med på.

Det här är en viktig bilderbok som inte bara riktar in sig på att mamman just har ME/CFS utan det kan passa in om man har utmattningssyndrom, narkolepsi eller någon annan sjukdom som gör en mycket trött.
Boken går bland annat att ta del av via bok appen Polyglutt och Ugglo.


Författare: Vanja Persson
Illustratör: Sophie Garcia
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Bilderbok, lek, Me/CfsBokförlag: Funkibator förlag

ISBN: 978918525991

Boken finns även som: E-bok och ljudbok via Storyel och Nextory.

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar