Imperiets arvingar av Oskar Källner & Karl Johnsson

”Imperiets arvingar” är ett galaktiskt rymdäventyr med fokus på spänning, aktion och sköna karaktärer. Böckernas universum myllrar av olika intelligenta arter, alla med sina unika kulturer, distinkta biologi och teknologi. Det är ett universum som rymmer både fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

”Imperiets arvingar är ett spännande rymdäventyr där syskonparet Alice och Elias kämpar mot olika varelser för att rädda sin mamma som blivit bortrövad av utomjordiska kraoer. Det gör de från rymdskeppet Stillheten tillsammans med besättningen beståendes av den snälla kapten Brock, den barska tuffa besättningskvinnan Syndra och den skickliga rymdpiloten Farei, samt den artificiell intelligens Arisa som är kopplad till rymdskeppets stordator. Tillsammans får de uppleva fartfyllda äventyr och skrämmande möten med de okända där syskonen möter sina öden bland stjärnor och planeter.”

Imperiets arvingar är en fartfylld och spännande science-fiction serie med fängslade formgivning av böckernas framsida, där första delen heter ”Bortförda” och andra delen heter ”Järnrosen” och där planen är att bli en serie på tio böcker, där varje bok har sitt egna rymdäventyr med en spännande handling från början till slut. Böckerna kommer slukas av unga läsare i mellanstadiet åldern och passar även som högläsningsböcker.

Till första boken “Bortförd” finns det även en tillhörande lärarhandledning som kan användas i flera ämnen inom skolan utöver svenskan kan de användas som diskussionsunderlag, eller som grunden för ett ämnesöverskridande arbete, i samband med bland annat identitetsskapande, frågor om ursprung, rymden, teknik och fysik.

Imperiets arvingar är ett fartfyllt och spänningsfyllt rymdäventyr med en bra blandning av fantasy och vardag.
Här möts läsarna av actionfylld handling uppdelade i korta kapitel där berättelsen varierar berodde på vilken av karaktärerna som berättar.

Handlingen är skriven med ett högt tempo som utspelar sig i korta actionladdade kapitel som ofta avslutas med en cliffhanger och där de kan förekomma enstaka svåra och ovanliga ord. Varje kapitel har färgsprakande och underhållande illustrationer skapade i serieformat som verkligen hjälper till att öka läsupplevelsen och som sammanfattar det senaste kapitlet.

Böckerna har även ett mittuppslag av fantastiska feta färgstarkaste illustrationer som är tecknade i actionfylld serieformat som får en att förknippa bilden med ett animerat rymdäventyr och till varje bok finns det persongalleri, en cool utvikbar flik med rymdskeppsritningar, faktarutor och massa mer.

Imperiets arvingar är böcker som kommer att älskas av alla unga stjärnfarare och äventyrare!

Bokserie: Imperiets arvingar

BöckerBortförda del 1 & Järnrosen del 2.

FörfattareOskar Källner

IllustratörKarl Johnsson

Kategori: Äventyr, spänning, science-fiction, rymdepos

Målgrupp: 9 – 12 år

Lärarhandledning

Ta del av böckerna som E-böcker via: Storytel och via: Nextory.

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus och Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar