Miradora och den försvunna stenen av Yamile Lindgren

 

Följ med på ett exotiskt äventyr långt inne i djungeln!

 

Miradora och den försvunna stenen är en bilderbok som utspelar sig långt inne i Sierra Nevadas regnskog i norra Colombia.

Här får vi följa den åttaåriga indianflickan Miradora (som i verkligen heter Yeiris), hon letar efter sin sten som hon tror är magisk.

Sökandet tar henne mellan hyddorna genom hennes indianby ut till den nya skolan, förbi papegojorna som kan säga hennes namn, förbi kaffeplantaget där hennes föräldrar arbetar och förbi bananplantaget. Frågan är om hon kommer hitta sin magiska sten innan de blir och mörkt?

 

Det här är en bilderbok som med sina autentiska fotografier skildrar ett indianbarns vardag och liv långt in i den Colombias regnskogen i en indianby.

Även om det är ett slags påhittat äventyr så finns det ett budskap med boken där man med hjälp av texter och bilder förmedlar hur de kan se ut i en indianby någon som kan kändes både främmande och exotiskt för både stora och små.

Det är även en bok som passar att användas i arbetet kring barns rättigheter, för att kunna skildra skillnaden mellan barnens olika liv. Bara en sak som att i Sverige är det lag på att alla ska gå i skolan och i den lilla indianby har Ankarstiftelsen byggt en internatskola till indianbarnen där alla barnen går i skolan alla dagar i veckan utom söndagar.

För varje såld bok går en del av intäkterna till ett nytt skolbygge i Colombia. Tack vare svenska Ankarstiftelsen kan Yeiris och nästan 20 000 andra barn i Colombia få utbildning då stiftelsen har byggt över 200 skolor i landet.

Författaren Yamile Lindgren är själv adopterad från Colombia. 2019 besökte hon Yeiris byn Katanzama under en volontärresa där hennes berättelse om boken ”Miradora och den försvunna stenen” kom till. Här kan ni läsa mer om det.


Författare: Miradora och den försvunna stenen

Författare: Yamile Lindgren

Målgrupp: 6 – 9 år (men kan fungerar ända ner från 4 år)

Kategori: Fantasy reality, vardagsäventyr, indian

ISBN: 9789163999949

Bokförlag: Yamile förlag

Ta del av boken via din favorit bokhandel: Bokus, Yamila förlag


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar