Spöksomrar av Mårten Melin & Lina Neidestam

Spöksomrar är tre längre berättelser om olika ungdomar i huvudrollerna där bokens tre spökhistorier som utspelar sig i en svensk, vardaglig sommaridyll bland badstränder, sommarställen, loppisar och sovmorgnar där ungdomar blir vittnen till nervkittlande och spöklika händelser som inte påminner om någonting de tidigare varit med om.

De tre övernaturliga berättelserna är läskiga spökhistorier som passar perfekt som individläsning och högläsningsbok för den som gillar ruskiga berättelser och inte är rädd för att bli riktigt skrämd. Den första berättelsen heter ”Flickan i trädet” och innehåller 12 kapitel, den andra berättelsen heter ”Vintage” och innehåller 14 kapitel och den tredje berättelsen heter ”Ön” och innehåller 11 kapitel. Personligen tyckte jag att den andra berättelsen ”Vintage” var riktigt skrämmande.

”Flickan i trädet” handlar om Nova som ska tillbringa en vecka i sin nya kompis Elsas sommarhus. En stormig natt ser Nova en flicka som sitter och gungar i ett träd nedanför hennes fönster. Det märkliga är bara att det inte finns några träd i trädgården.

I ”Vintage” möter vi Sebastian, vars mamma är besatt av gamla möbler. Hon köper en antik säng åt honom på loppis, vilket får Sebastian att drömma de mest konstiga saker om nätterna.

”Ön” är berättelsen om Hanna som träffar Nicki nere vid stranden. För att utmana henne föreslår Hanna att de ska simma ut till ön som ingen annan simmar till. Väl där blir Nicki som förbytt och gör någonting minst sagt oväntat.

Det här är en bok där författaren Mårten Melin har lyckats få in de vardagliga livet med övernaturliga inslag i en berättelse som är uppdelade i korta kapitel tillsammans med en lockade framsida och skrämmande svartvita illuminationer och till varje kapitel har illustratören Lina Neidestam även lyckats få till den där extra nervkittlande prägeln till bokens olika berättelser. Bara pärmens insida är som en grymt läcker tapet!


Boktitel: Spöksomrar

Författare: Mårten Melin

Illustratör: Lina Neidestam

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Övernaturligt, spökhistoria, spännande, fängslande, läskigt, spöke, sommar, Hbtq

Provläs

Bokförlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129720273

Ta del av boken som E-bok och ljudbok via: BookBeat, Nextory, Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar