Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut av Carin Johansson & Henry Johannes Matilainen

Loves superbesvärliga bajskorv som inte ville komma ut är en rolig och pedagogisk bilderbok om förstoppning. I boken berättas hur förstoppning känns, varför det blir stopp och man får tips som kan hjälpa till att putta på även de trögaste av bajskorvar. Bokens berättelse är pedagogiskt skriven och på ett lekfullt sätt utformad som en saga som med fina och humoristiska bilder förmedlar vad man kan göra åt en trög mage.

 

 

Här får vi läsa om pojken Love och hans onda mage pga förstoppning. Vi får följa med in i hans mage på ett bekanta oss med den sura bajskorven. På ett lekfullt sätt får de yngre barnen och deras föräldrar förståelse varför man blir förstoppad och samtidigt förmedlas fakta på ett pedagogiskt sätt och utifrån medicinska grunder olika sätt man kan göra för att bli av med förstoppningen.

Denna lärorika, roliga och charmiga bok tar upp ett viktigt ämne som bör finnas i alla väntrum hos vårdcentralen och på sjukhus och som också kommer få fler barn att prata bajs. För vem gillar inte lite bajs och kiss humor?

 

Jag har både tagit del av boken som tryckt upplaga, men även som digital bok via bokappen Boksnok där man har möjligheten att läsa och få böckerna upplästa. De erbjuder sina nya kunder att prova på gratis i 14 dagar.

       

 


Boktitel: Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut

Författare: Carin Johansson

Illustratör: Henry Johannes

Målgrupp: 3 – 6 år

Kategori: Kropp och hälsa, förstoppning, magbesvär, bilderbok, fakta, humor

Provläs

Bokförlag: Idus förlag

ISBN: 9789188964670

Ta del av boken via bokappen: ”Boksnok”

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Apotea, Bokus, Bokfynd.nu, Idus förlag


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar