Älgpojken – Svartfallet av Cecilia Sundh & Lisa Medin

Älgpojken - Svartfallet är den tredje delen om om pojken Vind som lever under den yngre stenåldern någonstans i norra Sverige.

“I den boken “Älgpojken – Svartfallet” får vi läsa om när Vind och hans by ger sig av till Laxviken som ligger vid den stora viken vid havet där får han åter träffa sin nya hemliga vän Sire – flickan från de främmande folket. Det är då han upptäcker att hans ärkefiende Grinn har blivit vän med Sire och återigen blir Vind lurad för livsfara, men så dyker en okänd man upp. Frågan är om han är vän eller fiende?”

”Älgpojken – Svartfallet” är en historiskt fantasy där övernaturlig folktro blandas med forntidsfakta från stenåldern. Boken är lättlästa och spännande och sedan tidigare har jag recenserat de tidigare två delarna i serien som heter ”Innan månen går upp” och ”Dödens glänta”.

Älgpojken är lättlästa kapitelböcker med en del svartvita bilder som finns lite sporadiskt placerade i boken. Här kan ni provläsa boken genom att klicka på bokbilden.

Bokserien Älgpojken är en historiskt lättlästa och spännande bokserie som är en perfekt läsning att sätta i händerna på historieintresserade elever som gillar äventyr och som vill återupptäcka stenåldern. Tillsammans med de svartvita illustrationerna och den lättlästa texten med korta meningar är det böcker som passar för mellanåldern som vill ta del av vår tidiga historia på ett spännande och intressant sätt. De passar även bra att läsa om man ska arbeta med yngre stenåldern inom grundskolan.

 

I ett tidigare blogginlägg har jag skapat ett arbete kring forntiden som tar upp alla som fem tidsepoker under tidsåldern Holocen som ni kan ladda ner för att använda i undervisningen under SO-lektionerna och som ni kan läsa mer om här I inlägget där delar jag även med mig av andra boktips krig forntiden.

Boktitel: Älgpojken – Svartfallet

Bokserie: Älgpojken

Författare: Cecilia Sundh 

Illustratör: Lisa Medin

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Förr i tiden, historia, spänning, äventyr, fantasy reality

Provläs

Lärarhandledning

Bokförlag: Hegas förlag

ISBN: 9789178816569

Ta del av boken som ljudbok via: Storytel och Nextory

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus,Bokfynd.nu och Hegas förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar