Kantarellkungen av Jeanette Palm & Sofia Gregersen

 

Idag den 6 september är det svampens dag så då passade jag självklarhet på att läsa kapitelboken ”Kantarellkungen”.

Kantarellkungen är en mysig berättelse som är passade att läsas som första kapitelbok tillsammans med fina bilder som skildrar den svenska skogen och den fina relationen mellan en farfar och hans barnbarn.

Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

Här får läsaren och barnbarnen Elmer lära sig värdefull kunskap om skogen samtidigt som berättelsen blir lagom äventyrsfylld när de båda ger sig ut för att leta guld i höstskogen när plötsligt farfar försvinner bland alla höga träden och Elmer är alldeles vilse i en skog full av läskiga djur, hur ska han nu hitta hem och vad är det som knakar i skogen är det möjligen skogens konung?

Kantarellkungen är en kapitelbok som kan passa som den där första kapitelboken för unga läsare mellan 6 – 9 år. Den är skriven med korta kapitel och mycket fina bilder som är färglagda med vattenfärg, något som förstärker bokens berättelse. Boken kan även passa som en liten enkel högläsningsbok om man arbetar med tema svampar i skolan.

Jag har både kunnat tagit del av boken som fysiskt exemplar, men även som E-bok via bokappen Boksnok där man kan välja att få den uppläst om man så önskar.

Boksnok är en prenumerationstjänst för interaktiva barnböcker där man kan söka bland tusentals böcker, få dem upplästa av en berättarröst och ladda ner böckerna offline. Alla har möjlighet att testa appen gratis först utan betalkort. Själv håller jag på att recensera den och kommer snart ut med en fullständig recension av appen. Under tiden kan ni läsa om liknade bokappar i detta blogginlägg.

Det ska även komma en fristående fortsättningen som ska heta Hösthjärta.

Boktitel: Kantarellkungen

Författare: Jeanette Palm

Illustratör: Sofia Gregerson

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategorier: Äventyr, spänning, guldjakt, farfar, barnbarn, relationer, känslor, svamp

Provläs

ISBN: 9789189055476

Bokförlag: Idus förlag

Ta del av boken via bokappen: Boksnok

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: BookBeat, Storytel, Nextory

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu och Idus förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar