Dexters Olssons äventyr – Morfars hemlighet av Michael Wiander

Äventyrsserie i en tokrolig värld med intressant fakta, action & humor!

“Dexter sitter som återigen hemma hos morfar och lyssnar på morfars spännande berättelser efter alla år som upptäcktsresande och världsberömd uppfinnare. Men denna dag stannar de inte bara vid berättelser…

– Det är en sak som jag måste berätta för dig, Dexter, viskar morfar och såg sig omkring, precis som han misstänkte att någon skulle tjuvlyssna bakom bakom dörren till vardagsrummet, där de satt som vanligt i morfars soffa och småpratade.

Det visar sig att Dexters morfar har ett hemligt högkvarter gömt uppe på vinden, där har han alla sina ritningar på topphemliga uppfinningar.”

Dexter blir delaktig i morfars “hemliga värld”
och kampen mot den ondskefulle Evan Kostroff och hans armé av Svarthattar är ute efter att
stjäla morfars uppfinningar. För Kostoff är ute efter världsherravälde och med hjälp morfars ritningar kommer det att göra Kostoff oövervinnerlig

Efter en attack från Kostroff tvingas morfar fly tillsammans med Dexter till Nordpolen på Svalbard där “Motståndsrörelsen” har sitt högkvarter. På vägen möter Dexter b.l.a en talande apa och andra nya bekantskaper.

Dexters liv vänds upp och ned och han dras med i de ena svindlande och spännande äventyr efter de andra, alla lika fyllda med galna, konstiga och spännande händelser.”

Det här var en berättelse i högt tempo från första kapitlet till sista och här väver författaren Michael Wiander in en hel del kunskap i boken också, det är alltifrån matematik och teknik till naturkunskap, geografi och mycket annat som läsaren får med sig.


Däremot så är det flera gånger i berättelsen som små saker tas upp som är helt irrelevant och inte är betydelsefullt för historien och det gör lite att man tappar tråden av huvudberättelsen De gör delvis att boken blivit väldigt lång. Bara anblicken av boken kan vara avskärmande för unga läsare (inklusive mig) då den innehåller ca 600 sidor.


Dock är texten luftig och språket är lättsamt och innehåller korta kapitel och till varje nytt kapitel får man ta del av en svartvit illustration.

Själv har jag lyssnat på boken genom gratis appen Biblio, där inläsare Håkan Mohede med otrolig inlevelse läser högt för sina lyssnare.
 

”Dexter Olssons äventyr -Morfars hemlighet” är första delen av en kommande serie på blivande 12 delar. Del 2 ”Flykten till Vulkanön” och del 3 heter “Fångar i Luxor”.

I serien Dexter Olsson kommer läsaren få följa med Dexter och hans vänner på ett evigt äventyr runt världens alla länder.

I del 1 utspelar sig äventyren på Nordpolen. Del 2 – Afrika, del 3 – Egypten sedan Kina, Indien osv.
 
Bokserien har en fan page med massa material.
 
Första boken Dexter Olssons äventyr – Morfars hemlighet finns även att ta del av som gratis E-bok via sidan Jag har läst.
 
Den kan även passa som klassuppsättning från åk 5 till åk 6.
 
Boken passar perfekt som högläsningsbok för barn 5-6 år och läses framförallt av barn 8-13 år.

BoktitelDexter Olssons äventyr-Morfars hemlighet

SerietitelDexter Olssons äventyr

Författare: Michael Wiander

Illustratör: Nathalie Karlsson

Inläsare: Håkan Mohede

Målgrupp: 8 -13 år, högläsning från 6 år.

BokförlagVisto förlag

Kategori: Äventyr, spänning, action, fakta, humor, högläsning

Köp boken påAdlibrisBokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar