Drakar: Stora boken om bevingade bestar ~ från Smaug till Katla av Peter Bergting

Det här är verkligen en otrolig välskapt bok för alla som älskar drakar, det är en otrolig läsupplevelse!

Jag har alltid älskat Peter Bergtings illustrationer och det i boken “Drakar – Stora boken om bevingade bestar – från Smaug till Katla” är inte ett undantag, här möts vi av flera kända och mindre kända mytomspunna väsen som drakar är.

 

Det här är en riktigt gedigen och välarbetat bok där Peter Bergting har samlat de mest kända drakarna från böcker, filmer och populärkultur.

Denna uppslagsbok är en hyllning för alla drakar som har fascinerat människor genom alla tider. Eldsprutande, enorma bestar som flyger över himlen. Mystiska monster som är både ståtliga och skrämmande. Lömska väktare av skatter, bevingade riddjur, vackra eller blodtörstiga odjur…

Självklart har jag favorit drakar som Falkor från filmen ”Den oändliga historien”, Draco från filmen ”Dragonheart” och Mushu från filmen ”Mulan”. Den drake som skrämde mig mest som barn var Katla från böckerna, filmerna och teatern Bröderna Lejonhjärta. Alla dessa är illustrerade på helt makalösa sätt, dock är jag lite missnöjd med illustrationen av Falkor. Men givetvis kan Peter inte stila allas syn på dessa makalösa väsen.

Här om dagen såg jag draken Falkor flyga förbi på himlen.
Draken Falkor och pojken Bastian i från Den oändliga historian illustrerad av Peter Bergting.

Tillsammans med dessa makalösa illustrationer får vi ta del av läsvärda faktatexter, tillsammans med skisser av drakar, storleksordningen på de olika drakarna samt olika kända drakdödare.

Det här är en perfekt uppslagsbok som man bör ge till alla drakälskare i present!

Boktitel: Drakar – Stora boken om bevingade bestar – Från Smaug till Katla

Författare & Illustratör: Peter Bergting

Målgrupp: ca 9 – 99 år

Kategorier: Drakar, bestar, sagoväsen, fakta, sagor och sägner

Bokförlag: Bokförlaget Semic

ISBN: 9789155267322

Ta del av boken via: Adlibris, AkademibokhandelnBokus, Bokfynd.nu, SF bok

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar