Hemligheten i Haga av Gunilla Granbom

Följ med på en fängslande magisk tidsresa genom tid och rum fylld med spänning och intressant historisk fakta.

Hemligheten i Haga är en äventyrlig tidsresa i fyra delar som utspelar sig i nutid och på 1700-talet i Hagaparken i Solna. Vi möter Emma och Susanna, två tioåriga flickor som hittar en trollrot i Hagaparken i Solna. Det visar sig att trollroten är en magisk portal till andra tider. Tillsammans med Emma, Susanna och den kloka hunden Snobben reser vi i tiden och dras in i ett äventyr med månur, silversländor och en förhäxad häger. Berättelsen är uppbyggd av fakta, fantasi och magi. Det handlar om att våga och växa – och om vänskap och tillit.

Böckerna som ingår i serien ”Hemligheten i Haga” är:

Hemligheten i Haga

Månuret

Silversländan

Smaragdas saga

 

I den första delen Hemligheten i Haga får vi lära känna Emma och Susanna, två tioåriga flickor som hittar en trollrot i Hagaparken i Solna norr om Stockholm. Det visar sig att trollroten är en magisk portal till andra tider. Tillsammans med Halling – en man från 1700-talet som hamnat i fel tid – reser de till hans tid, 1791. Där får de träffa Hagahäxan och hennes dotterdotter Mirella och äventyret kan börja. Läs mer om boken här och provläs boken här.

 

I den andra delen ”Månuret” bestämmer sig Emma, Susanna och Mirella för att leta efter ett magiskt månur som ska hjälpa dem att resa i tiden. Tillsammans börjar de nysta i en ledtråd som leder dem till en annan tid. Flickorna och hunden Snobben förbereder sig för ännu en tidsresa. Läs mer om boken här och provläs boken här.

 

I den tredjedelen ”Silversländan” lämnar Emma, Susanna, Mirella och Snobben Hagaparken och beger sig till den sagolika Drottningholmsparken i jakt på en mystisk silverslända. Läs mer om boken här och provläs boken här.

 

I den fjärde och avslutade delen ”Smaragdas saga” knyts alla trådar ihop och alla hemligheter avslöjas.

Emma, Susanna och hunden Snobben reser i tiden med hjälp av trollroten i Hagaparken och ett magiskt månur. I de tidigare böckerna har de lärt känna Hagahäxan och hennes dotterdotter Mirella, som lever i slutet av 1700-talet. Tillsammans har de löst många gåtor, men den viktigaste frågan återstår: Vem är Smaragda, den underliga gamla kvinnan som plötsligt kan förvandlas till en häger? Läs mer om boken här och provläs boken här.

 

Det här är spännande och lärorika böcker fyllda med fakta och historia som väcker läslust hos ungdomar.

 

De här är en spännande bokserien fylld med mystik, tidsresor, magiska föremål, häxor och vänskap. Böckerna är skriven med ett målade och lättläst språk tillsammans med en fantasifull handling med intressanta historiska kopplingar till historiska personer, platser och händelser som på ett trovärdigt sätt är invävda i berättelsen, blir de en äventyrsfylld handling fylld av magisk mystik.

Böckerna är skrivna med korta kapitel och passar bra för högläsning. Bokserie passar perfekt om man arbetar om förr i tiden i Sverige under 1700-talet. Däremot får man vara beträdd att högläsa mer än ett kapitel i taget för handlingen blir allt mer spännande ju längre in i böckerna man kommer.

 

 

 

Vill ni få fler boktips på böcker som handlar om att gå genom en portal så har Barnens bibliotek samlat boktips på böcker som handlar om att ta sig genom portaler och skapat en tillhörande bokaffisch med några av böckerna. Själv har jag läst flera andra böcker som handlar om att gå igenom portaler och hamnar i andra världar eller gör tidsresor, ett bokämne som jag verkligen uppskattar och som ni här kan få fler boktips på olika böcker som tar upp det.

Här kan ni även ta del av två olika frågesporter angående böcker med tema portal fantasy.

 

 

Ta del av affischen här.


Bokserie: Hemligheten i Haga

Del 1: Hemligheten i Haga

Del 2: Månuret

Del 3: Silversländan

Del 4: Smaragdas saga

Författare: Gunilla Granbom

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Spänning, äventyr, mystik, magi, förr i tiden, tidsresa,  portal fantasy

Böckerna går att ta del av som E-böcker via boktjänsten: Nextory

Provläs första delen.

Bokförlag: Idus förlag

Ta del av böckerna via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu & Idus förlag


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar