De kommer om natten av Henrik Jonsson

Mysrysig godnattsaga med humor och värme.

”Varje natt dyker det upp monster i Amis rum. Men när Ami ropar och mamma kommer för att titta försvinner de spårlöst. Det måste vara för att monster är rädda för mammor! Så om mamma sover i Amis säng kommer monstren inte att våga sig fram. Men …Tänk om de tar pappa istället? …

“De kommer om nattenär en snäll minirysare för alla som (o)gillar mardrömmar och nattspöken.

Henrik Jonsson är mästare på att balansera monster och skräck med humor och legobitar på golvet, i en bildvärld helt på barnens villkor.

Det här är en igenkännande och underhållande minirysare som med sina färgstarka och detaljrika bilder täcker bokens uppslag och blir det till en passande spökhistoria för de yngre som med säkerhet vet att det bor monster i garderoben och under sängen.

Jag gillar Henriks Illustrationsstil, då bilderna har en serieinspiration där det både finns regnbågsfärgade bilder som bryts mot små skrämmande illustrationer som även dom har en humoristisk sida. Se bara andra bilden där monstren från skuggorna tänker på rosa glaserade munkar med strössel. Jag tolkar även att huvudkaraktären Amis kan tolkas som könsnoramtiv.

Jag älskar verkligen Amis snuttis “Strut-Uno” en trygghet när mörkrets monster vill ta en.

Boktitel: De kommer om natten

Författare & Illustratör: Henrik Jonsson

Målgrupp: 3 – 6 år

Kategori: Mardrömmar, fantasier, varelser, monster, mörkrädd, minirysare, spökhistoria, mysterier, övernaturligt bilderbok,

Bokförlag: Bonnier carlsen

ISBN: 9789179754167

Ta del av boken som ljudbok via: Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar