Brunnens fånge av Linnea Dahlgren & Lisa Medin

Brunnens fånge är en kuslig rysare som kryper in under skinnet på läsaren.

”Fem ensamma barn, lämnade i en gammal stuga långt ute i skogen. För att fördriva tiden tänker de hjälpa till att gräva ner ett äppelträd just där det ligger en jättestor sten. Där visar det sig ligga en gammal brunn, en brunn som inte borde ha öppnats. För efter de tagit bort stenen börjar en varelse hemsöka deras drömmar och i verkligheten och göra allt för att komma in i stugan…”

Det här är en spännande kapitel som med sin lockade framsida får unga läsare i bokslukaråldern att vilja läsa denna skrämmande bok som även innehåller en del svartvita bilder som förstärker berättelsens handling.

Här byggdes berättelsen sakta upp med den skrämmande och spännande handling tillsammans med de vardagliga händelserna som går som en röd tråd i boken.

Provläs denna skräck- och spökhistoria genom att klicka på bokbilden.

Tyvärr kan första delen av boken kännas lite seg och kan på så sätt kanske tappa de unga läsarnas intresse då de gärna behöver spännande händelser från första början.

För även om det är en spänningsroman för 9 – 12 år så har författaren smugit in igenkännande tonårsproblem, som att anses vara annorlunda och bli mobbad för det, här beskrivs även känslor för de egna könet och hur man kan känna sig som syskon och som de yngre syskonet med alla känslor som tillkommer. Allt de finns med utan att tappa den spännande handlingen, något som kan öppna upp för diskussion vid en högläsning.

Boktitel: Brunnens fånge

Författare: Linnea Dahlgren

Illustratör: Lisa Medin

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Spännande, skrämmande, rysare, skräck- och spökhistoria, normbrytande

Provläs

Bokförlag: Opal förlag

ISBN: 9789172262249

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar