Skräcktimmen av Madeleine Bäck & Moa Schulman

Skräcktimmen är en samling noveller och dikter där det gemensamma temat är skräck.

I boken “Skräcktimmen” finns klassiska skräckteman som mörka kyrkogårdar och förbjudna platser och rum, här finns illvilliga spöken, döda som återvänder och vill ha hjälp och barn som egentligen är monster. Här finns väsen som både hjälper och hotar, djur som råkar illa ut och människor som inbillar sig eller som faktiskt kan se saker som vi andra inte kan se. Det är läskigt, farligt, hemskt, bloddrypande men också väldigt underhållande, makabert och tragikomiskt.
 
Skräcktimmen är en bok fylld med tjugoåtta korta skräckberättelser med en blandningar av korta noveller och dikter som är skrivna på ett enkelt och medryckande sätt tillsammans med svartvita, murriga och ibland lite oskarpa illustrationerna som förstärker de läskiga i berättelserna och frammanar kalla kårar.
Novellerna i Skräcktimmen gör boken till en passade bok för högläsning och och möjlighet att arbeta med i skolan på mellanstadiet. Som lärare hinner du läsa en novell under ett högläsningstillfälle vilket gör att eleverna får en hel berättelses inne- håll och dramaturgi vid ett och samma tillfälle.
 
Med tanke på att novellerna och dikterna är korta fungerar boken också mycket bra för elevernas egen läsning. För elever som av olika anledningar kämpar med sin läs- ning kan novellens/diktens korta format och skräckgenrens tematik vara till stor hjälp.

Till boken finns en lärarhandledning och det finns även en skrivtävling på Natur och Kultur hemsida där elever mellan åk 4 – 6 ska skriva en superläskig inledning till en spökhistoria innan den 2 december 2020. Vinnarbidraget får ett besök till skolklass av Madeleine Bäck, författare till Skräcktimmen, och en klassuppsättning av boken.

Boktitel: Skräcktimmen

Författare: Madeleine Bäck 

Illustratör: Moa Schulman 

Målgrupp: 9 – 12 år, men fungerar även till äldre ungdomar

Kategori: Skrämmande, skräck- spökhistoria, dikter, noveller, korta berättelser 

Bokförlag: Natur & kultur

ISBN: 9789127165731

Ta del av boken som E-bok via: Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar