Rysmans rysliga butik av Magdalena Ha & Teemu Juhani

Det här är en humoristisk och lite läskig, berättelse om en märklig butik och en orädd tjej.

Böckerna börjar alltid med ett persongalleri.

Böckerna är skrivna med lättläst text som är skriven på ett underhållande sätt med roliga ordlekarna med namn som bläckfisken ”Kalle Kalamri”, ”Irma Strössel, glassförsäljaren” och ord som sticker ut textraderna.

Provläs första boken genom att klicka på bokbilden.

Tillsamman med roliga och detaljrika färgbilder som verkligen förstärker handlingen på ett knasigt sätt. Det här är passande böcker att sätta i händerna hos nybörjarläsare som vill ha lite lätt spänning och humor.

Här får vi följa flickan Nina som börjar arbeta i Rysmans Rysliga butik som upplever den ena knäppa arbetsdagen efter den andra, de första böckerna som ingår i serien är Det hemska skatt-pulvret och ”Stulna tänder”.


Bokserien: Rysmans Rysliga butik

Författare: Magdalena Hai

Illustratör: Teemu Juhani

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Humor, spänning, deckare, lättläst

Provläs

Bokförlag: Hegas

Ta del av böckerna som ljudböcker via: Storytel

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Hegas och Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar