Gravens gåta av Mårten Melin & Mattias Olsson

Gravens gåta är en helt fristående uppföljaren till boken Husets hjärta. Det går att läsa dem i vilken ordningen du vill.
“Jimmy är sen och genar över kyrkogården som han i vanliga fall brukar undvika. Så fort han kommer in händer det något märkligt – det blixtrar till med gröna blixtrar, marken gungar och han känner sig omtumlad. Han sätter sig på på en bänk framför en grav för att hämta andan, då ser han något märkligt med graven, dödsdatumet är dagens datum. Då får han ett konstigt samtal. Vem är det egentligen som ringer? Och varifrån …?”
 
Gravens gåta är en spännande berättelse där den obehagliga handlingen suggestivt byggs upp till ett mystiskt sträckläsning som fängslar.
 
Det är en lättläst bok som är illustrerad med många lockande och skrämmande bilder i svartvitt med grönt som accentfärg som sätter den rätta stämningen.

Gravens gåta är en välillustrerad bok med skrämmande illustrationer i svartvita med grönt som accentfärg skapade av Mattias Olsson  som sätter den rätta stämningen. Även hedern till detta blogginlägg kommer i från boken. Boken är skriven av Mårten Melin som skrivit en en snabbläst och uppslukande läsupplevelse som lär fånga även den mest ovilliga läsaren mellan 9 – 12 år.

Med sin fängslade framsida, och lättlästa text med en spännande handling i rappt tempo och stämningsfulla bilder är den en snabbläst och uppslukande läsupplevelse som lär fånga även den mest ovilliga läsaren.

Boktitel: Gravens gåta
 
FörfattareMårten Melin
 
IllustratörMattias Olsson
 
Målgrupp: 9 – 12 år
 
Kategori: Skrämmande, mysterier, spänning lättläst, kärlek
 
 
ISBN: 9789178131556
 
Ta del av boken via AdlibrisBokus, Bokfynd.nu
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar