Lönndörrens hemlighet av Hanna Blixt

Lönndörrens hemlighet är en spännande och fängslande högläsningsbok med korta kapitel för små och stora som otåligt väntar på julen.

Lönndörrens hemlighet är en underbart magisk julsaga som är skriven med 24 lättlästa och korta kapitel. Det är en adventsbok som bjuder på ett magiskt spännande äventyr redan från första kapitlet där vi får ta del av en fängslande berättelse som tar oss genom tid och rum.

“Sam vet att det är förbjudet att gå in i biblioteket, men nu tar han mod till sig och smyger in. Han fingrar på några av böckerna och råkar öppna en lönndörr som leder ner till en mörk grotta. Där hittar han ett mystiskt pussel med 24 siffror som glimmar av guld. Plötsligt är ingenting sig likt. I vilken tid har han egentligen hamnat? Vilka är pojkarna han sluter en pakt med och vem är den mystiska flickan från skeppsvraket?”

Boken är i ett mindre format och är skriven med med en lättläst text och korta kapitel som ofta avslutas med en spännande cliffhanger, tillsammans med en del svartvita illustrationer. Det här är en finstämd bok som verkligen passar att läsas högt i skolan, som i hemmet för barn mellan 6 – 12 år.

 

Till boken finns det även en tillhörande lärarhandledning. 

Provläs de tre första kapitlen i Lönndörrens hemlighet genom att klicka på bokbilden.

Boken är skriven av författaren Hanna Blixt som även är författare till den storslagna Sagofallen-serien, här har hon återigen skrivit en välskriven berättelse med ett målande språk och en fantasifull berättelse som gör att man bara vill fortsätta läsa klart boken. Även om boken är ämnad som en adventsbok, så är det inte en så julig berättelse, dock tar den upp innebörden av att vara generös och givmild och hålla vad man lovar samtidigt som det är en fängslade fantasy med ett spännande äventyr som går att läsa året runt.

Boktävling!

Nu har en av mina följare som prenumeranter på denna hemsida möjligheten att vinna ett exemplar av adventsboken Lönndörrens hemlighet, som även har en signerad hälsning från författaren Hanna Blixt.  

Tävlingsregler!

Du behöver vara prenumerant på denna hemsida. Skriv upp din E-mejladress i kommentarerna, så att jag kan se att du är prenumerant.

Svara på frågan: Vad heter Hanna Blixts populära fantasiserie för 8 till 12 år? 

Tävlingen avslutas den 20 november klockan 18.00 och vinnaren kommer informeras här och via mail. 

*Vinnaren betalar en fraktsumma på 70 kr till Gullis lästips.

Tävlingen är avslutad och den lyckliga vinnaren av adventsboken Lönndörrens hemlighet är Styliani Skorda. 

Boktitel: Lönndörrens hemlighet 

Adventsbok 2020

Författare: Hanna Blixt

Illustratör: Jessica Söderholm

Målgrupp: 6 – 12 år

Kategori: Advent, spänning, jul, tidsresa, portal fantasy, fantasy reality 

Provläs

Lärarhandledning 

Bokförlag: Bubo förlag 

ISBN:  9789198509120

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Bubo förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar